Palafrugell aplaça tots aquells actes de Festa Major destinats al públic juvenil

La decisió s’ha pres després que la Generalitat informés sobre el nombre de contagis de Covid-19 entre els adolescents al país

L’Ajuntament de Palafrugell, ha decidit aplaçar els actes destinats al públic juvenil de la Festa Major 2021, atesa l’actual situació d’emergència sanitària provocada pel COVID-19, la qual encara no està eradicada del tot i on, en aquests moments, afecta d’una manera molt directa als joves de les franges d’edat entre els 16 i els 29 anys.

La decisió, que s’ha pres després de veure les dades dels últims dies, ha estat consensuada amb el Consell Municipal d’Entitats Juvenils, i es buscarà una nova data que estaria emmarcada entre els mesos de setembre i octubre. Amb aquesta decisió d’aplaçar una part dels actes més massius de la Festa Major de Palafrugell, es contribuirà a posar mesures de control en la propagació del COVID-19. L’Ajuntament lamenta profundament haver de prendre aquesta decisió, però el context epidemiològic actual ha estat clau per adoptar aquesta mesura. Així el consistori també demana paciència i comprensió amb la decisió.

Pel que fa referència a la resta d’actes de la Festa Major 2021, tots aquells que tenen a veure amb les activitats culturals i musicals, es programaran però sempre amb unes mesures de control adaptades a la situació que marca el PROCICAT i poden ser susceptibles de canvi depenent de la problemàtica sanitària d’aquell moment. La Festa Major d’enguany s’iniciarà el proper 16 de juliol i finalitzarà el 20 de juliol. La programació completa es podrà trobar en breu al web de l’àrea de cultura de l’ajuntament www.palafrugellcultura.cat i les entrades es posaran a la venda a partir del dia 9 de juliol.

Cal recordar que davant el creixement exponencial dels contagis de les darreres setmanes, sobretot entre gent jove, les autoritats sanitàries van anunciar noves restriccions com, per exemple, que en aquelles activitats de més de 500 persones sigui obligatori un test d’antígens dotze hores abans d’accedir-hi, una PCR o bé tenir el certificat de pauta completa de la vacuna. Aquestes mesures entraran en vigor el cap de setmana i, en principi, seran vigents durant  dues setmanes més, fet que afecta plenament a les activitats de la Festa Major de Palafrugell.