S’ajorna la celebració de Sant Tomàs d’Aquino del CEM d’Olot

La Comissió d’Alumnes de Secundària ha pres aquesta decisió de forma unànime arran dels efectes de la COVID-19

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest dilluns 24 de gener de 2022, coincidint amb el Dia Internacional de l’Educació, la Comissió  d’Alumnes de Secundària del Consell Municipal d’Olot (CEM) – l’òrgan participatiu format per  representants de l’alumnat de secundària de tots els instituts de la ciutat – ha volgut donar a  conèixer unes darreres novetats que han escollit de forma participativa i conjunta.  

La comissió d’aquest curs 2021-2022 es va constituir el passat mes d’octubre i, des de llavors, han  portat a terme set reunions presencials per gestionar i organitzar les activitats que tradicional  celebren.  

Davant la situació actual d’increment de casos de COVID-19 derivats de la variant òmicron i tenint  en compte les mesures sanitàries de prevenció del PROCICAT per evitar contagis; els membres  de la comissió han decidit ajornar una de les activitats que porten a terme. Concretament, han  decidit de forma unànime posposar la celebració conjunta de Sant Tomàs d’Aquino, prevista pel  divendres 28 de gener de 2022, al pròxim divendres, 18 de març de 2022.  

La celebració de Sant Tomàs d’Aquino és una diada on els estudiants organitzen activitats obertes  a tota la ciutadania.  

Arran els efectes de la pandèmia de la COVID-19, l’any passat la comissió ja va decidir suspendre  la Jornada de Delegats i Delegades de secundària, una trobada anual on es realitzen tallers  formatius i s’entreguen eines perquè els delegats i delegades puguin desenvolupar la seva tasca  com a representants del grup i classe pertinents.  

Comissió d’Alumnes de Secundària d’Olot  

La comissió està integrada cada per 25 estudiants dels centres educatius. Els seus membres són  delegats de classe de tots els nivells, des de primer d’ESO fins a segon de Batxillerat i de cicles  formatius. L’òrgan es va crear el 1999 com a entitat de representació de tots els alumnes  d’ensenyament secundari d’Olot al Consell Escolar Municipal.  

Tot i que formalment es tracta d’un sistema de coordinació entre delegats dels diferents centres, a  la pràctica s’ha convertit en un model de participació singular per a la política local de joventut  d’Olot, que enllaça el sistema educatiu amb activitats i serveis de referència per als joves.  

La consolidació d’aquest model ha convertit la comissió en una referent estable per als joves de la  ciutat alhora que ha esdevingut una via de participació en tota mena d’afers vinculats al municipi.  

Al llarg dels anys, a més de portar a terme la festa dels estudiants o també anomenada la Festa de  Sant Tomàs d’Aquino i la Jornada de Delegats, la comissió ha afrontat debats oberts sobre el Pla  de Bolonya, ha incorporat amb aportacions pròpies al Projecte de Ciutat Educadora d’Olot, ha incidit  en el Pressupost Participatiu de Joventut o ha participat en espais de debat ciutadà general.  

Paral·lelament, la comissió actua com a enllaç entre la vida estudiantil de la ciutat i l’Àrea de  Joventut, difonent programes i serveis entre els joves i, en sentit invers, recollint propostes juvenils.