Olot s’adhereix al Consorci de Transport Públic

Avatar photo

En el primer Ple de 2023, l’Ajuntament d’Olot s’incorpora al Consorci de l’ATM de Girona perquè la ciutadania d’Olot pugui gaudir d’un millor servei i preus més econòmics

El ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest mes de gener ha aprovat per unanimitat l’adhesió al  Consorci del Transport Públic de l’Àrea de Girona, Autoritat Territorial de Mobilitat  (Consorci ATMG) per la coordinació del sistema de transport públic de viatgers a les  comarques gironines i pel disseny i implementació d’una xarxa i una política de tarifes dels  serveis de transport públic adherits.  

L’Ajuntament d’Olot destina 101.891,29 € perquè els veïns i veïnes de la ciutat puguin tenir  accés al Sistema Tarifari Integrat. Això permet que el desplaçament amb diferents  operadors de transport es puguin fer mitjançant un únic tiquet, sense cost addicional dins  de la seva zona geogràfica de validesa. També garanteix un cost més econòmic dels  bitllets i un transbordaments més fàcil, a més de l’homogeneïtzació de la informació del  servei.  

L’objectiu d’aquesta integració, que es preveu que pugui entrar en funcionament a la  Garrotxa aquest proper mes d’abril, és el de contribuir a posicionar el transport col·lectiu  com a un sistema únic, global, que sigui competitiu enfront del vehicle privat, per tal de  fer-lo més atractiu als usuaris actuals i potencials. Per això, aquesta adhesió permetrà  potenciar i facilitar el transbord i abaratir preus del transport interurbà a les comarques  gironines.  

Actualment el Consorci ATMG aplega 45 ajuntaments i 3 consells comarcals,  conjuntament amb la Generalitat de Catalunya donant servei a un conjunt de 274.527  habitants. Ara, el Consell Comarcal de la Garrotxa passa a ser un integrant més així com  l’Ajuntament d’Olot, amb la voluntat de millorar el sistema de transport a la ciutat i la  comarca.  

Nou pas per a la construcció d’habitatge públic a Sant Cristòfor  

En el plenari també s’ha fet un pas en la construcció de la promoció d’habitatge públic més  important d’Olot, al barri de Sant Cristòfor. El ple d’aquest gener ha aprovat el text refós  de la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del polígon  d’actuació del carrer Sant Cristòfor i el Pont de Santa Magdalena.  

Es tracta d’un nou avenç en la tramitació per construir 87 nous pisos, que s’ubicarà entre  el carrer Sant Cristòfor i el pont de Santa Magdalena. A més de la creació de nous  habitatges, l’actuació també és un pas més en el projecte de recuperació de l’espai fluvial  del riu Fluvià – que la ciutat va arrencar el 2012 – i que inclou renovacions i reformes  urbanes obrint Olot al riu i establint un nou eix urbà amb passeigs, places i espais verds. 

En aquest sentit, el passat mes de novembre ja es va aprovar inicialment la modificació  puntual del POUM per incorporar aquest projecte i es va obrir el termini d’exposició pública.  El ple de maig de 2022 va aprovar provisionalment la modificació puntual per al seu  desplegament amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, l’abstenció d’ERC  i la CUP i el vot contrari del PSC. Després de transmetre-ho als Serveis Territorials  d’Urbanisme de Girona, ara s’ha verificat el text refós amb les modificacions puntuals i es  tornarà a traslladar als Serveis d’Urbanisme de Girona per a la seva aprovació definitiva.  Avui, aquest punt ha comptat amb el vot favorable de l’equip de govern de JuntsxCat,  l’abstenció d’ERC i la CUP i el vot contrari del PSC.  

El plenari d’aquest mes de gener també ha donat compte del compliment de l’Ajuntament  d’Olot en relació al personal eventual així com l’informe de Morositat del quart trimestre  del 2022. El període mitjà de pagament de les factures des de la data de registre se situa  en els 30,56 dies pel fa a l’Ajuntament d’Olot i 24,98 a DinàmiG. També s’ha donat compte  de l’informe trimestral de les factures anotades i no reconegudes durant el darrer trimestre  de 2022.  

Paral·lelament, el ple de l’Ajuntament d’Olot ha convalidat per unanimitat l’ajustament  pressupostari de l’exercici 2022 per poder tirar endavant els ajuts a les noves activitats  artesanes que s’instal·lin al Nucli Antic d’Olot. En aquesta línia, el ple també ha aprovat la  primera modificació de crèdit del Pressupost Municipal de 2023 amb els vots a favor de  l’equip de govern (JuntsxCat); amb el suport d’ERC i l’abstenció de PSC i la CUP.  

Per últim, en l’apartat de mocions, no ha prosperat la proposta impulsada per la CUP a  favor de la gestió pública de l’aigua i en suport a l’Associació de Municipis i Entitats per  l’Aigua Pública (AMAP) que ha rebut el vot favorable de la CUP i ERC, el vot en contra de  JuntsxOlot i l’abstenció del PSC. En darrer lloc, el ple de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat  per unanimitat l’increment del 2,5% de les retribucions del personal del Consistori, com  fixa la Llei de Pressupostos de l’Estat.  

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es crea la marca ‘Manresa Cultura’ per agrupar tota l’activitat cultural de la ciutat

Notícia següent

Èxit de participació al concurs d’aparadors de Nadal d’Encamp i el Pas

Notícies relacionades