Nau4 Espai Jove i l’Àrea de Joventut culminen el Taller de Rap i Poesia gravant el tema ‘El canvi’

S’ha enregistrat amb les veus de Joel95, Arnau, ‘El noi de l’aigua’ i Vinnie Kairòs; la col·laboració del guitarrista Edu i el tècnic de so Olaguer; i les veus de Laura i Adrià

Finalment el Taller ‘Fes-te un Tema’ que ha impartit el raper gironí Vinnie Kairós a Blanes, ha culminat justament amb el què proclamava el seu enunciat: fent un tema i enregistrant-lo. Durant el mes d’abril els joves que han participat al taller han format part d’una creació conjunta partint de zero, cristal·litzant en la gravació del tema creat.

Organitzat per Nau4 Espai Jove i l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes, l’experiència ha estat molt ben valorada, sobretot perquè s’ha pogut gaudir de tot el procés creatiu de forma col·lectiva i compartida. El curs estava adreçat a joves de Blanes que volguessin crear un tema conjunt utilitzant el rap, recursos literaris o bé musicalitzant una poesia, un escrit, els seus pensaments o el què la imaginació els dictés.

Per culminar el projecte, l’enregistrament l’han fet els tres alumnes que han format part del taller: Joel95, Arnau, ‘El noi de l’aigua’ i el propi professor, el raper gironí Vinnie Kairós, acompanyats per les veus de la Laura i l’Adrià. També han comptat amb les valuoses contribucions del tècnic de so Olaguer i del guitarrista Edu. No cal dir que la sessió de gravació ja va ser una altra experiència per sí sola, enregistrant les aportacions per pistes per fer posteriorment les barreges.

El proper projecte de Nau4 Espai Jove que també  compta amb la música i les arts escèniques com a base de treball és un ambiciós concurs que aviat es donarà a conèixer. Es podrà participar de forma individual o bé en grup, i el seu objectiu serà donar l’oportunitat perquè tothom qui tingui inquietuds artístiques pugui expressar-les públicament.

‘El Canvi’: una crítica al sistema i un cant a la llibertat

El títol del tema que s’ha enregistrat al Taller ‘Fes-te un Tema’ ja ho diu tot: ‘El Canvi’, i és una crítica al sistema, al govern, a la repressió, a les ingerències de la COVID, i a tot el què suposi una repressió de la llibertat. Tal com diu la lletra, els i les joves demanen un canvi, acabant així amb totes les coses que no els agraden. Barreja els dos idiomes: català i castellà, i també fa referència tant a governants d’avui dia com a la tirania que imposen els monopolis de les xarxes.