Un matrimoni català perd el pis i es veu obligat a viure en una furgoneta

La difícil elecció entre el pagament del lloguer o la compra d'aliments va obligar el matrimoni a abandonar el seu pis durant la pandèmia, i ara viuen a la furgoneta.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La història del matrimoni de Palamós és una mostra més dels efectes de la pandèmia de la COVID-19 en moltes persones i famílies que s’han vist afectades socialment o econòmicament. Aquesta parella ha hagut de fer front a múltiples dificultats en un curt període de temps, que els ha portat a viure en una furgoneta, sense un lloc adequat per guardar la seva medicació i sense rebre ajuda dels serveis socials que han sol·licitat.

La situació del matrimoni és especialment greu a causa de les seves condicions de salut, que fan que la falta d’un lloc adequat per viure sigui encara més difícil de suportar.

Ella pateix diabetis i asma, la situació es complica encara més, ja que ha de guardar la seva insulina en un lloc refrigerat, cosa que no és possible a la furgoneta, ja que no té bateria per mantenir la nevera en marxa. Aquest fet els obliga a anar als bars propers per guardar la seva medicació, una solució poc pràctica i que genera moltes molèsties per a ells. A més, ell va patir un ictus l’any 2014.

El fet que viuen en una zona turística fa que els preus de l’habitatge siguin més elevats, el que dificulta encara més la seva situació.

Els Serveis Socials de Palamós reconeixen la manca de recursos per donar resposta a la situació del matrimoni i altres persones que es troben en una situació similar.