Lluís Puig i Martorell: “L’objectiu és que els veïns puguin seguir desenvolupant la seva feina”

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Com ha viscut aquest primer any i mig de mandat aquest nou govern, després de les diverses complicacions que hi ha hagut a conseqüència de les catàstrofes naturals i d’aquesta pandèmia envers la salut pública?

La veritat és que ha estat un any i mig molt complicat; tot el que teníem plantejat ha saltat pels aires; així que la programació dels 4 anys de mandat s’hauran d’anar adaptant a les condicions actuals de la pandèmia.

Si parlem del temporal Glòria, hem de dir que ens va fer mal en el tema de la façana marítima. I si parlem de la Covid-19, encara en tenim per un temps.

El que si ha estat molt positiu, malgrat aquestes repercussions climàtiques, sanitàries i econòmiques, és que hem tingut la gran sort de ser un govern ampli, cohesionat i hem pogut afrontar tots els reptes que s’han presentat fins al moment amb molta fortalesa.

Quina despesa ha suposat per part de l’Ajuntament o administracions públiques?

La despesa més gran que hem tingut ha estat la de recursos humans; ja que hem hagut de reestructurar pressupostos, fer més hores de feina… En aquest cas, la despesa no es pot quantificar.

Si parlem d’altres despeses a conseqüència de la Covid-19, sí que hem de mencionar les línies d’ajuda i promoció que s’han fet des de l’Ajuntament per tal de fer més fàcil aquesta situació tan complexa i complicada per a molts sectors i famílies.

Ens agradaria saber quines són les dades actuals sobre la pandèmia sanitària i quines mesures de contenció s’estan prenent actualment per tal de contenir la Covid-19 a Palamós?

Des de fa unes setmanes les xifres a Palamós han millorat molt. Els confinaments dictats pel Departament de Salut han donat els seus fruits. Actualment estem molt contents de com ha millorat la situació; ja que gràcies al procés de vacunació, hem generat una nova esperança, confiant en que tot anirà millor.

Des de l’Ajuntament prenem totes les mesures que se’ns dicten des del Departament de Salut. Esperem que a poc a poc puguem anar tornant a la normalitat.

Com han reaccionat els vilatans a les noves mesures extraordinàries presses pel seu govern?

La veritat és que a ningú li ha agradat haver de complir aquestes mesures, però sabem que si les complim anirem millor; així que, a poc a poc, tothom va entenent que aquestes mesures s’han de complir i són necessàries per a una millora global.

El problema ha estat que primer hi ha hagut una crisi sanitària i just l’ha seguit una d’econòmica; això ha suposat que tots els ciutadans hagin hagut de fer molts esforços per tal de tirar endavant. També s’ha de comentar que la majoria de restriccions afecten a tots els negocis i municipis i això és molt dur per tots.

El sector de la restauració, l’hostaleria i el comerç, només esperen poder tornar a la normalitat i poder guanyar-se la vida dignament, sense haver de dependre de les ajudes de l’Administració.

Quins objectius tenien marcats pel passat any 2020? S’han pogut dur a terme totes les actuacions de millora que tenien pensat executar?

El programa del 2020 no es va poder dur a terme en tota la seva globalitat. Vam haver de modificar recursos de programes i derivar-ho a fer front a la Covid-19. La veritat és que el 2020 ha estat un any molt especial i tenim ganes que aquest 2021 tot avanci d’una forma més positiva.

Actualment ja tenim els pressupostos aprovats, per tal de poder reprendre totes les activitats que tenim plantejades en tots els àmbits i sectors del municipi.


Com preveuen que serà aquest estiu? Quines actuacions, mesures i plans tenen pensats per tal d’aconseguir una recuperació econòmica factible i per tal d’atraure al turisme nacional?

Per aquesta temporada turística 2021 estem pensant en una temporada com les anteriors a la pandèmia. Creiem que gràcies a les vacunacions, l’activitat turística podrà ser molt semblant a la de sempre a la Costa Brava; tot i així estem preparant la programació pensant en un Palamós segur i preparant-nos per acollir al turisme de temporada.

Quin pla d’actuació tenen pensat pel 2021?

Primer de tot, seguir treballant perquè els veïns de Palamós puguin seguir desenvolupant la seva feina i seguir gaudint de tots els beneficis que té viure al municipi.

Seguidament, el pla d’acció pensat pel 2021 està enfocat en potenciar les virtuts que té el nostre municipi; un municipi de caire familiar i en un entorn privilegiat, ple de comerç, bona hostaleria… Un reguitzell de qualitats positives que hem de potenciar encara molt més, per tal de preparar-nos per acollir a tota persona que vulgui venir al municipi.

Quin missatge vol transmetre als habitants de Palamós per aquest 2021?

Un missatge d’esperança; ja que hem començat amb el procés de vacunació; i això significa que com més gent vacunada, abans podrem retornar a una certa tranquil·litat.

També vull transmetre un missatge d’agraïment a totes les persones i ciutadans que s’han arremangat per tirar endavant a pesar d’aquesta situació tan insòlita i desesperant. Segur que en els propers mesos tot millorarà.