Lloret de Mar continua desenvolupant la seva “Estratègia d’impuls a la gastronomia de Lloret de Mar” i ha dut a terme una nova formació pel sector en l’àmbit de la restauració infantil bona, sana i sostenible, projecte que Lloret Turisme treballa sota la marca “Little Foodies”.
El taller ha tingut lloc al Palau de Congressos Olympic i ha comptat amb la participació de més d’una trentena de restauradors lloretencs. Durant aquesta formació teòrico-pràctica s’han treballat les bases d’una alimentació infantil saludable, la gestió dels al·lèrgens i l’adaptació dels plats, les estratègies per una cuina més sostenible de temporada i de proximitat i algunes de les mesures per evitar el malbaratament alimentari, així com eines i recursos per fer que els plats siguin més atractius pels infants.
Gran part de la formació s’ha desenvolupat des del vessant pràctic a través d’una demostració culinària de la mà del cuiner de Fundació Alícia Josep Lozano. A més, durant la formació també s’han exposat les bases i els criteris del segell “Little Foodies“, els requisits que ha de complir l’establiment per obtenir-lo, i el procediment per a sol·licitar-lo.
Lloret Turisme va posar en marxa l’any 2018 “l’Estratègia d’impuls al sector de la gastronomia de Lloret de Mar” en col·laboració amb la Fundació Alícia i amb el suport del Gremi de Bars, Restaurants i Cafeteries i del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar. Durant aquest temps ha dut a terme diferents accions en les dues línies estratègiques del projecte: Salut i Identitat.
En la línia de la salut, el 2019, va oferir tres formacions gratuïtes pels equips de cuina; dues sobre al·lèrgies i intoleràncies i una tercera sobre veganisme i vegetarianisme. La destinació compta actualment amb més de 15 establiments Sense Gluten acreditats per l’Associació Celíacs de Catalunya, que suposen 5.000 places hoteleres certificades, i 21 amb el segell AMED de l’Agència de la Salut Pública de Catalunya, en el foment de l’alimentació mediterrània. Pel que fa a la línia de la identitat, es va crear el receptari de La cuina dels americanos.
L’any passat, i donant continuïtat a la línia estratègica de salut, Lloret Turisme, de la mà de Fundació Alícia va llençar el segell familiar en restauració infantil bona, sana i sostenible “Little Foodies” i va atorgar el segell de certificació a un total de 19 establiments (14 hotels i 5 restaurants). Aquesta certificació acredita que els establiments que han passat l’auditoria amb els criteris marcats per la Fundació Alícia, garanteixen una alimentació equilibrada i sana per als infants durant la seva estada de vacances.
Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, explica “El projecte ha tingut molt bona acceptació i ara iniciem una segona ronda d’auditories per a l’adhesió de nous establiments que s’allargarà fins Setmana Santa. La nostra voluntat és ampliar el nombre d’establiments de restauració adherits i que sigui una proposta que ciutadans i visitants trobin fàcilment als restaurants i establiments turístics de Lloret”.
La cinquena edició de la Fira del bestiar d'Ordino ha donat aquest dissabte el tret de sortida amb l'objectiu d'igualar…
El Rec.0 d'Igualada ha tancat portes aquest dissabte amb un càlcul d'assistents similar a la xifra de l’edició passada, del…
Els Mossos d'Esquadra han anunciat avui que després d'una intensa investigació, han aconseguit detenir un fugitiu de la justícia brasilera…
Després de l'incident amb armes blanques que ha provocat quatre detinguts a Palamós, un altre home està en estat greu…
La Policia Local de la Bisbal d’Empordà, amb el suport dels Mossos d’Esquadra, ha detingut dues persones per dos delictes…
L'administració de loteria situada a El Corte Inglés de Tarragona ha repartit el primer premi del sorteig de la Loteria…
Esta web utiliza cookies.