Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Lloret de Mar es vesteix de lila pel 25N

Avatar photo

L’Ajuntament de Lloret, a través de la Regidoria d’Igualtat, i amb el suport de l’Associació de Comerciants, el Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar i Càritas Lloret ha presentat avui el programa del 25N i la campanya “Prou violències masclistes”, vinculada al Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones (25N) i que s’iniciarà a partir de dijous 23 de novembre.

Els més de quinze establiments (comerç i restauració) adherits a la iniciativa tenen els aparadors, o en el lloc més visible del local, un llaç lila i la frase: “Prou violències masclistes” pintats per una il·lustradora local. A més, tots els negocis adherits a la campanya disposen d’unes cistelles amb els llaços liles elaborats pels grups de dones de Càritas Lloret. Pel gerent de l’Associació de Comerciants i del Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar, “es tracta d’aportar el nostre granet de sorra i continuar fent pedagogia”.

En el marc de la presentació, també s’ha donat a conèixer la programació completa del 25N, que demà, 23 de novembre, a les 9 h comptarà amb una tertúlia sobre violència masclista amb la participació del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i la Policia Local. El dia 24 de novembre, de 18  a 20 h, es farà un curs de defensa personal per a dones a càrrec de la Policia Local. Dissabte, el dia central, hi haurà la lectura del manifest, a càrrec de l’alcalde Adrià Lamelas i la regidora d’Igualtat, Míriam Rodríguez. Prèviament hi haurà una performance a càrrec de la Caravana de les Arts i el lliurament dels premis a l’eslògan d’aquesta 15a edició del concurs de frases contra la violència vers les dones, que ha estat “Decideix per tu”.

El dijous 30 de novembre, a les 18 h al vestíbul del Teatre, hi haurà la trobada prèvia a l’obra Bèsties on es parlarà de la pressió estètica. El dissabte 2 de desembre, a les 20 h, el Teatre de Lloret acull Bèsties, una obra que parla sense embuts de la cultura de la hipersexualització i la pornificació dels i les menors. Després de l’obra, es farà un col·loqui postfunció amb l’actriu Marta Marco, protagonista de l’obra.

Acte organitzat per Teatre de Lloret amb la col·laboració d’Associació de Dones L’Aurora. A més des la regidoria de Benestar i Família s’han realitzat diferents tallers sots el títol “Espai per a totes i entre totes. Cuidem-nos” amb un taller d’autoretrat, un taller de teatre social, un taller de costura i, el dia 24 de novembre, de 9.30h a 12.30h l’exposició dels tallers. La regidora d’Igualtat, Míriam Rodríguez, ha destacat que “a Lloret treballem la violència vers les dones des d’un punt de vista integral, incidint en la prevenció i sensibilització, amb circuits professionalitzats quan es detecta la problemàtica i amb un gran treball de conscienciació col·lectiva fomentant el debat i coneixement des d’àmbits com la cultura, educació o socials”.

El SIAD atén unes 300 dones a l’any. Aquest any Lloret va aprovar el circuit d’actuació a les dones en situació de violència masclista que garanteix uns procediments coordinats entre els diferents departaments municipals així com amb altres organismes supramunicipals com la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i Mossos d’Esquadra. Per l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, “cal continuar treballant per fer front a aquells obstacles que impedeixen una igualtat de forma transversal. Cal incidir molt més en la incorporació d’una perspectiva de gènere fita imprescindible per garantir i consolidar fites que promoguin canvis reals”. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eighteen + 14 =

Notícia anterior

L’Andorra Convention Bureau presenta les novetats d’hivern a Barcelona

Notícia següent

Tallada l’alta velocitat entre Girona i Figueres per les tasques d’extinció d’un incendi

Notícies relacionades