L’Associació de Veïns i Veïnes del Morrot d’Olot estrena nova seu

L'Ajuntament ha signat un conveni amb el CASG i l’Associació de Veïns i Veïnes del Morrot per la gestió compartida del casal de barri

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament d’Olot i el Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Girona han arribat a un acord per destinar a ús de les entitats les instal·lacions de l’avinguda d’Europa 36. El local, que fins ara ocupava el Col·legi com a centre per al control de qualitat en processos d’edificació, passarà a ser la seu de l’Associació de Veïns i Veïnes del Morrot.

 

D’aquesta  manera, l’Ajuntament d’Olot assumeix el cost del lloguer de les instal·lacions perquè  l’entitat pugui tenir un local amb millors condicions on poder desenvolupar la seva activitat  que, fins al moment portaven a terme al carrer Cingles de Ferran, 3 baixos. “Responem  així a una petició que ens havia fet l’Associació de millorar la seva seu i oferir un millor  servei a les veïnes i veïns del barri” ha explicat la regidora del Morrot, Gemma Canalias.

 

L’Associació de Veïns i Veïnes del Morrot ja ha començat a utilitzar les instal·lacions del  CECAM que consta de 1.200 m² i, a més de despatxos, una sala d’actes, un ampli espai  polivalent i un pati.

 

Aquest divendres 17 de març, l’Associació de Veïns i Veïnes del Morrot ha signat el  conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot i el Consorci d’Acció Social de la  Garrotxa. A partir d’aquest moment, i a més de l’Associació de Veïns, les instal·lacions  també es podran utilitzar per a altres activitats del barri o del teixit associatiu de la ciutat.

 

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa s’encarregarà de dur a terme la gestió del local,  determinar una professional de referència que serà l’encarregada de la seva gestió així  com liderar la Comissió gestora del Casal de Barri del Morrot, que es crearà amb la  voluntat de gestionar les instal·lacions.

 

“Els casals i locals de barri són una oportunitat única per treballar les relacions entre les  persones, per generar diàleg entre elles, perquè es coneguin, trenquin individualismes i  evitar l’aïllament i la solitud”, ha destacat la regidora d’Acció Social, Imma Muñoz. Tal com ha comentat la regidora, l’objectiu d’aquest nou espai “és que pugui funcionar com a  punt de trobada, relació i cooperació”.

 

L’actuació s’emmarca en el programa ‘Barris i  municipis’ del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, enfocat en el treball i intervenció  comunitària als barris i municipis de la Garrotxa, per promoure les relacions socials en un  territori des d’una mirada educativa i comunitària.

 

El nou local també serà la seu dels Escoltes

L’Agrupament Escolta i Guia Nostra Dona del Tura també fixarà la seva seu al nou local de l’avinguda d’Europa. En aquests moments s’estan fent les obres per convertir l’antic centre de control de qualitat en processos d’edificació, en l’espai destinat als Escoltes que també podran gaudir de la zona de pati. Una vegada finalitzats els treballs, els Escoltes podran traslladar-se a les noves instal·lacions des del Morrot des de l’edifici de la Providència on actualment desenvolupen la seva activitat.