Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Roses i Ecoembes animen al sector de l’hostaleria a convertir-se en ‘Ecohostelers’

Avatar photo

L’Ajuntament de Roses i Ecoembes, l’organització mediambiental que coordina el reciclatge d’envasos en tota Espanya, en col·laboració amb el sector de l’hostaleria i FACYRE (Federació d’Associacions de Cuiners i Resposters d’Espanya), han apostat per impulsar a Roses ‘EcoHostelers’, un projecte que busca la implicació del sector HORECA  en matèria de medi ambient i reciclatge d’envasos i que, ara, com a novetat, es converteix en una plataforma en línia amb continguts, materials i notícies actualitzades. Per a això, els hostalers i hostaleres tindran disponible, de manera gratuïta, formació i recursos per a aprendre a separar residus, evitar el desaprofitament alimentari i fer una correcta gestió dels seus recursos, entre altres, fent, d’aquesta manera, que el seu establiment es converteixi en un local ambientalment compromès.


El projecte s’ha presentat aquest matí en un acte en el qual han participat l’alcalde de Roses, Joan Plana; el regidor d’Infraestructures i Serveis, Juan Manuel Fernández; i les especialistes d’Ecoembes a Catalunya, Ana Menéndez i Gemma Arroyo. 

L’alcalde de Roses ha manifestat que “tant el poble de Roses com el seu Ajuntament, estaran sempre al costat de totes les iniciatives que ens ajudin a millorar un dels grans reptes de les societats contemporànies: la correcta gestió dels residus per a minimitzar el seu impacte en el nostre entorn”.


El regidor Juan Manuel Ferández, ha agraït als 80 establiments participants “el seu compromís i implicació en el reciclatge correcte dels residus que generen, ja sigui a través de la campanya de recollida d’envasos que avui presentem, com amb el servei de recollida de cartró comercial que ofereix l’Ajuntament. Volem que Roses sigui exemplar en aquest àmbit, pel que cal destacar l’important paper de tots aquests professionals que se sumen a fer dels seus negocis un model per a tothom, així com la tasca desenvolupada per Ecoembes, en posar els recursos i facilitar que aquest objectiu sigui possible”. 

Per part seva, Gemma Arroyo, especialista d’Ecoembes a Catalunya, ha assegurat que “aquesta iniciativa és de vital importància per al sector. El segell ‘EcoHostelers’ cerca millorar la comunicació amb els hostalers i hostaleres i oferir-los continguts de qualitat i d’utilitat, i que crèiem necessària per a fer un pas més en matèria d’economia circular”. Al seu torn, ha agraït a les autoritats locals i al sector “sumar-se en aquesta aventura que, estic convençuda, ens deixarà molt bon sabor de boca”.


La iniciativa pretén arribar a més de 80 establiments a Roses, entre els quals es repartiran prop d’un centenar de papereres i cubells grocs i blaus perquè pugui reciclar correctament els envasos i paper i cartró que es genera. Així, aquests establiments se sumen als més de 18.000 que compten ja compten amb el segell ‘EcoHostelers’ en tot l’Estat, una insígnia que rep a la clientela quan entra en el local sota el missatge “aquí no es fia, però sí que es recicla”, mostrant que es troba davant un local compromès amb el medi ambient.Una plataforma amb múltiples beneficis


A més de comptar amb el reconeixement com a local ‘EcoHostelers’, els establiments adherits que formin part d’aquesta iniciativa tindran a la seva disposició formació permanent mitjançant cursos i manuals sobre temes com slow food, servei de lliurament a domicili (delivery), seguretat i qualitat alimentària o trash cooking, entre altres, gràcies a aquesta nova plataforma.

A més, rebran una newsletter mensual amb les principals novetats en matèria de sostenibilitat del sector i podran accedir a articles i notícies sobre legislació, reciclatge, esdeveniments o tendències.

Altres novetats que aquesta plataforma ofereix als EcoHostelers és l’accés a diferents serveis i incentius com a invitacions a fires gastronòmiques, tant autonòmiques com nacionals, un canal de comunicació directe amb els membres de la comunitat i l’administració local, pacs de continguts per a les seves xarxes socials, auditories gratuïtes sobre l’empremta digital de les xarxes socials o materials com a díptics i guies sobre la correcta separació de residus.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Manresa millora l’espai verd de Santa Clara

Notícia següent

Kenneth Martínez fa balanç del mandat 2019-2023

Notícies relacionades