L’Ajuntament de Girona inaugura la nova seu de l’Espai LGTBI de la ciutat

L'Espai LGTBI és gestionat i dinamitzat per les entitats LGTBIQ+ de Girona, amb la missió d'organitzar activitats de conscienciació, suport i atenció al col·lectiu

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Girona inaugura aquest divendres a les sis de la tarda la nova seu de l’Espai LGTBI, ubicada als baixos del número 8 del carrer del Torín, al barri de la Devesa-Güell. L’alcaldessa, Marta Madrenas, i la regidora de Drets Socials, Núria Pi, lliuraran les claus del local a les entitats, després de signar la cessió.

 

Disposar d’un local fix permetrà dinamitzar l’activitat del col·lectiu i tindrà conseqüències positives per al conjunt de la ciutat, perquè permetrà conscienciar i treballar en favor dels drets de les persones que en formen part”, ha dit la batlle, que s’ha mostrat preocupada pel “repunt d’actituds en contra de la llibertat sexual de cadascú” i considerat que “és responsabilitat de tothom erradicar-les”.

 

El local compta amb una àrea de recepció i sala d’espera, un petit despatx, els serveis i una sala diàfana preparada perquè la puguin utilitzar els usuaris de l’equipament. A més, també disposa d’un sistema d’alarma d’intrusió i un videoporter a la porta d’entrada. En els darrers mesos, l’ajuntament ha adequat l’espai a l’activitat associativa, després d’adquirir l’immoble.

 

L’Espai LGTBI és gestionat i dinamitzat per les entitats LGTBIQ+ de Girona, amb la missió d’organitzar activitats de conscienciació, suport i atenció al col·lectiu. A més, l’Ajuntament de Girona ha posat en marxa les atencions presencials del Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectivosexual i de Gènere de Girona (SAI), que es fan els dimecres al matí al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal i els dijous a la tarda al Centre Jove de Salut.