La GIOrquestra obrirà demà el Pati Cultural, a la Casa de Cultura de Girona

El quartet de corda actuarà a l’auditori Viader en la primera jornada de l’esdeveniment, que ha programat onze actuacions, dues projeccions i una exposició durant tot el cap de setmana

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Després d’un any de parèntesi per la pandèmia de la COVID-19, el Pati Cultural donarà demà divendres el tret de sortida en la seva edició del 2021. Ho farà amb l’actuació de la GIOrquestra, amb l’espectacle GIO Solistes – grans clàssics, a l’auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona (18.30 h), amb les entrades ja exhaurides. Es tracta d’un viatge musical a través de les grans obres dels millors compositors de la història internacional, i també de casa nostra. Prèviament, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, en farà la inauguració institucional.

El Pati Cultural, organitzat per la Diputació de Girona des del 1998, ha optat enguany per abandonar la seva ubicació original, el pati de la seu de la corporació, per traslladar-se a la Casa de Cultura, un espai més ampli, accessible i còmode per portar-hi a terme els protocols sanitaris pertinents. Totes les activitats, que tindran lloc fins aquest diumenge, 9 de maig, es repartiran en tres espais: el pati, l’auditori Viader i l’aula magna.

L’esdeveniment és una mostra de les principals propostes escèniques i musicals dels equipaments estratègics de les comarques gironines, als quals la Diputació de Girona dona suport al llarg de l’any. La programació consta aquest cop d’onze actuacions de diferents disciplines artístiques (música, teatre i dansa), dues projeccions i una exposició, tot gratuït i amb aforament limitat per la situació de crisi sanitària.

A banda de l’actuació de demà de la GIOrquestra, també estan exhaurides les localitats per a dos espectacles més: Les veus de La Moderna, de l’Escola de Música Moderna de Girona, i Black Music Big Bang Junior, de la Fundació Casa de la Música.

La inscripció prèvia obligatòria per a la resta d’activitats encara es pot fer en l’enllaç següent: http://paticultural.ddgi.cat.

Dissabte i diumenge, amb molta activitat
La companyia de dansa Moviment Lantana obrirà la jornada de dissabte amb l’espectacle ·iaia·. També actuaran aquest dia l’Escola de Música Moderna de Girona amb la seva nova producció, Les veus de La Moderna; el Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, amb una actuació de quatre grups de cambra formats per l’alumnat dels diferents cursos, i la Fundació Casa de la Música, amb Black Music Big Bang Junior. D’altra banda, es projectarà a l’aula magna el documental Encara hi ha algú al bosc, de l’associació Cultura i Conflicte, que va acompanyat d’una exposició, ja visitable des de dilluns passat.

L’endemà, diumenge, serà el torn de la Fundació Xarxa, amb l’espectacle familiar Petit o gran?; El Galliner, amb quatre actuacions de quatre grups del centre de formació teatral (One way exit, Frontera, Alliberats i Hug); la Jove Orquestra Graeme Clark, amb Concerts joves; l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb un quintet de metall interpretant bandes sonores de cinema, i la Fundació Pau Casals, amb un concert de la violoncel·lista Xuanhan Xu, acompanyada de la pianista Yoko Suzuki, entre altres activitats.

Tota la programació, els horaris i la informació detallada de les diferents activitats es poden consultar a través del web http://paticultural.ddgi.cat. A les xarxes socials, l’etiqueta per seguir l’activitat del Pati Cultural 2021 és #PatiCultural2021.