La Generalitat destinarà 5,2 milions a la construcció de la nova Escola Carme Guasch de Figueres

Aquesta aprovació es concretarà amb la signatura d’un conveni entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Figueres

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Govern ha aprovat avui destinar 5,2 milions d’euros per a la construcció de la nova Escola Carme Guasch de Figueres. Per a fer-ho possible, el Departament d’Educació signarà un conveni amb l’Ajuntament de Figueres per a la construcció de l’edifici complert de l’Escola Carme Guasch del municipi.

L’escola, que des de fa 15 anys que està en mòduls prefabricats, ha estat llargament reivindicat per la comunitat educativa. El nou edifici permetrà l’escolarització d’educació infantil i primària, amb 2 línies. Els mòduls ja havien estat anteriorment utilitzats per l’Institut Olivar Gran, i des del 2006 van ser ocupats per l’Escola Carme Guasch.

L’aprovació de la inversió econòmica de 5.220.000 euros serà per a la subscripció d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Figueres. L’aportació d’Educació es durà a terme en tres anualitats: 1.566.000 euros per al 2023, 1.827.000 euros per al 2024 i 1.827.000 euros per al 2025.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, explica que “aquesta és una molt bona notícia per a la ciutat, per donar resposta a una reivindicació històrica i per dignificar aquest centre educatiu”.