Un fotoperiodista denuncia que els Mossos l’han disparat durant un acte de Vox

Pla mitjà d'un instant abans de la càrrega dels Mossos a uns manifestants anti-vox a Salt aquest diumenge 7 de febrer de 2021. (Horitzontal)

El fotoperiodista Joan Gálvez ha denunciat l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant els aldarulls que han tingut lloc aquest diumenge a Salt durant la presència de Vox al municipi. Gálvez, ha explicat, a través, de la xarxa social Twitter que «l’agent BRIMO amb NOP D3C445 s’ha apropat directament a mi per disparar-me una salva a la cara sent fotoperiodista degudament acreditat». El fotoperiodista ha acompanyat el text amb diverses fotografies del moment en què l’agent es dirigeix a ell i dispara. Així mateix, a les xarxes socials s’ha difós un vídeo del moment en què Gálvez rep el tret del mosso.

En un fil a Twitter, el fotoperiodista ha relatat que «després de rebre el tret de la salva sense projectil he caigut a terra atordit i amb molt de mal a les orelles». Ha afegit que «m’he quedat a terra tapant-me les orelles i protegint-me, fins que dos agents m’han agafat i m’han portat a l’ambulància (tot això òbviament sense abans amenaçar-me amb denunciar-me)». Així mateix, també ha denunciat que no li han volgut donar el número d’operatiu policial (NOP), tot assegurant que «l’he hagut de trobar jo juntament amb altres companys revisant fotografies».

Gálvez ha assegurat en el seu fil a Twitter que l’escopeter «ha vingut directament a per mi amb tota la consciència que abans jo els he fotografiat i gravat amb les escopeteres».

Captura de pantalla del tweet Joan Gálvez Pausas