Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Salut farà cribratges intensius per detectar asimptomàtics a Olot i Banyoles

Els dos municipis tenen encara una alta incidència de casos

El Departament de Salut començarà aquest dimecres els primers cribratges intensius de la Regió Sanitària de Girona a Olot i Banyoles. L’actuació s’emmarca en la nova estratègia de detecció del Departament i està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb l’objectiu de frenar l’expansió del virus.

Salut ha decidit començar per aquestes dues poblacions on encara hi ha una alta incidència del virus. A Banyoles, aquesta setmana el risc de rebrot se situa als 746 (sis punts menys que la setmana passada) i s’han detectat 94 casos positius. A més, un 12% de les proves realitzades estan donant positiu. A Olot, el risc de rebrot se situa en 402, mentre que la setmana passada se situava en 817.

Durant aquesta setmana, s’hi han detectat 70 casos (la setmana passada sumaven 138). En aquesta població, el percentatge de positius és del 7,23%.

Les proves, que comencen demà, s’allargaran durant les properes setmanes. En el cas d’Olot, el pavelló firal acollirà els cribratges dimecres, dijous i divendres des de les deu del matí a les cinc de la tarda. A Banyoles, les proves es faran al Pavelló Esportiu de la Draga aquest dimecres; al Pavelló Can Puig, dijous i al Pavelló de la Farga, divendres en el mateix horari. En aquest municipi es demana als veïns i veïnes que hi participin el dia que es realitzin al pavelló més proper al seu barri.

Frenar l’expansió del virus

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 amb i té com a objectiu frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Per fer-ho, s’utilitzaran els tests antigènics ràpids. L’estratègia de Salut passa per fer proves a la comunitat per detectar el màxim possible de contagiats, tenint en compte que molts no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a altres persones.

Els cribratges intensius de la Regió Sanitària Girona compten amb la col·laboració dels ajuntaments implicats, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torredembarra tindrà Casal de Nadal per a nens i nenes de 3 a 12 anys

Notícia següent

Boí Taüll, millor estació d’esquí espanyola 2020

Notícies relacionades