La Regió Sanitària de Girona impulsa una Marató de Vacunació sense cita prèvia a set municipis

Estan adreçades a franges d’edat concretes i per participar-hi cal pertànyer a una de les ABS, no haver rebut cap dosi de la vacuna, no tenir cap cita programada i no haver passat la COVID en els últims 6 mesos

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El Departament de Salut impulsa a partir d’aquesta setmana i fins el 29 de juny dotze jornades de vacunació sense cita prèvia distribuïdes en set municipis de la Regió Sanitària de Girona: la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Roses, Torroella de Montgrí, Lloret de Mar, l’Escala i Tossa de Mar. L’acció es desenvoluparà o bé en els espais de vacunació habilitats actualment o en nous emplaçaments. Amb aquesta iniciativa s’espera seguir avançant en la campanya i facilitar l’accés de la ciutadania a la vacuna contra la COVID-19. Majoritàriament es farà en horari continuat de matí i tarda i està dirigit a persones incloses en grups d’edat concrets, d’acord amb el pla de vacunació, que no s’hagin vacunat de primera dosi.

Per acollir-s’hi, caldrà pertànyer a l’ABS on es desenvolupa l’acció, no tenir cap cita programada en cap altre punt vacunal, no haver rebut cap dosi i no haver passat la COVID-19  en els darrers 6 mesos. Les persones interessades en vacunar-se sense cita prèvia s’hauran de presentar al punt de vacunació corresponent i identificar-se amb la targeta sanitària o un document acreditatiu.

Segons l’organització dels Equips d’Atenció Primària, la Marató de Vacunació sense cita prèvia es desenvoluparà de la següent manera:

Roses (punt vacunal del Mercat Municipal):

 • Dissabte 12 de juny.
 • Dirigit a persones d’entre 45 i 59 anys i majors de 69 anys.
 • Horari: de 8:30h a 18h.
 • L’ABS de Roses inclou també les poblacions de Cadaqués, Castelló d’Empúries, Palau-saverdera i Pau.

Torroella de Montgrí (Pavelló Esportiu Municipal de Torroella):

 • 15 i 17 de juny: adreçat al grup de 45-59 anys.
 • Horari: de 9:30h a 19h.
 • Dirigit al conjunt de les poblacions de l’ABS: Torroella de Montgrí, Fontanilles, Gualta, Jafre, la Tallada d’Empordà, Serra de Daró, Ullà i Verges.

La Bisbal d’Empordà (punt vacunal del Pavelló Firal):

 • 18 i 21 de juny: col·lectiu d’entre 45 i 49 anys.
 • Horari: 8:30h a 19h.
 • Adreçat al conjunt de les poblacions de l’ABS: La Bisbal d’Empordà, Corçà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Foixà, Palau-sator, Parlavà, Rupià, Ultramort, Ullastret i Vulpellac.

Palafrugell (Pavelló Annex del Poliesportiu):

 • 21, 22 i 29 de juny: col·lectiu 45-49 anys.
 • Horari: de 8:30h a 19h.
 • Dirigit al conjunt de les poblacions de l’ABS: Palafrugell, Begur, Mont-ras, Pals, Regencós i Torrent.

En el cas de l’Escala, la Marató de Vacunació s’està desenvolupant al llarg d’aquest dimecres 9 de juny per franges horàries i segons grups d’edat a la Sala Polivalent Municipal. Aquesta tarda, de 17:30h a 18:30h, estarà obert l’espai per al grup de 60 a 69 anys. Es tracta de la segona experiència sense cita prèvia en aquesta ABS. La primera jornada sense cita es va organitzar el passat 2 de juny, estava dirigida al grup 50-59 anys i va permetre administrar 238 primeres dosis.

Per demà hi ha prevista una tercera jornada a la Sala Polivalent de l’Escala:

 • 10 de juny: grup de 50-59 anys.
 • Horari: de 16h a 18:30h.
 • Dirigit a les poblacions de l’ABS: l’Escala, Albons, Bellcaire d’Empordà, l’Armentera, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià, Ventalló, Viladamat i Vilamacolum.

Per últim, a Tossa i Lloret de Mar, la vacunació sense cita es realitzarà el 15 i el 17 de juny respectivament en torns de matí i tarda i s’està treballant en definir la resta de detalls.

La primera experiència de Marató de Vacunació sense cita la va realitzar l’equip dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) a la Bisbal d’Empordà el passat 26 de maig i davant els bons resultats obtinguts s’ha decidit repetir-hi la iniciativa i ampliar-la també a altres municipis. Durant aquella jornada es van vacunar 642 persones de la franja 50-59 anys, el que va permetre augmentar la cobertura d’aquest grup a l’ABS de la Bisbal un 30% en un sol dia, passant d’un índex de vacunació del 43,7% al 73,86%.

A la Regió Sanitària de Girona la campanya de vacunació segueix avançant i ja s’han administrat 510.697 vacunes (329.205 de primera dosi i 181.492 de segona) i la cobertura en adults és del 44,3% en primera dosi i del 25,8% amb la pauta completa.