La campanya #PelsValents recapta 500.000€ per la lluita contra el càncer infantil

La campanya, que ven escuts solidaris i altres productes, va començar al 2017 i actualment s’ha estès a nivell nacional

Aquest migdia el Balneari Vichy Catalan s’ha vestit de festa per acollir la Gran Gala dels Escuts Solidaris contra el càncer infantil. L’acte tenia l’objectiu de celebrar que s’ha arribat a la xifra dels 500.000€ recaptats i poder fer un homenatge a totes les persones que més significativament s’han implicat en la campanya en els diferents municipis adherits. 

Concretament s’han homenatjat 38 policies amb el distintiu La Creu d’Honor #PelsValents i 12 civils amb una placa.

El cap de la Policia Local de Caldes de Malavella, Xavier Muñoz, ha destacat “la feina altruista que fan i que és el motor perquè campanyes com la de #PelsValents tirin endavant i assoleixin xifres rècord com els 500.000€”

La gala ha comptat amb la presència  de Begoña Curto, subdirectora de la Policia de la Generalitat que ha expressat l’agraïment per relacionar el nom de les policies locals amb una causa tan noble i solidària com és la lluita contra el càncer infantil. 

La responsable de l’Hospital Sant Joan de Déu, Diana Nin, ha explicat que “les donacions són molt importants, aquest any han caigut prop d’un 40% i xecs així no es reben cada dia. Estem molt agraïts per la implicació de la campanya #PelsValents en la nostra causa.”

Per la seva banda l’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, ha destacat la magnitud de la xifra aconseguida: “estic orgullós de ser alcalde d’un municipi que compta amb una Policia Local implicada i compromesa amb la societat, aquest mig milió d’euros és un símbol de la implicació de les persones en aquesta xacra que és el càncer infantil. Seguirem lluitant i seguirem treballant per fer crèixer aquesta xifra encara més”. 

Hi ha hagut tot seguit l’ actuació del mag Fèlix Brunet. 

Abans del dinar, s’ha fet una fotografia de grup amb totes les autoritats i els implicats en la campanya amb el taló de 500.000€.  

Els escuts solidaris

La campanya dels Escuts Solidaris va iniciar-se al 2017 a partir de la petició de l’Hospital Sant Joan de Déu que demanava donatius per fer realitat el Pediatric Cancer Center que es preveu l’Hospital Oncològic Infantil més gran d’Europa. Els caps de la Policia Local de Caldes de Malavellla, Xavier Muñoz; de Sant Celoni, Albert Brunet; i d’Hostalric, Raül Barjuan van decidir col·laborar amb la iniciativa mitjançant els Escuts Solidaris contre el càncer infantil. Els escuts, amb l’etiqueta #pelsvalents, s’han estés a nivell nacional fent extensiva la campanya a altres comunitats autònomes. 

La campanya #PelsValents ha evolucionat i ja no ven només escuts solidaris com en un principi, també poden comprar-se altres productes solidaris com mascaretes o rellotges. 

Els beneficis es destinen a la investigació del càncer infantil i al Pediatric Cancer de Barcelona.