Caldes de Malavella congela els impostos i només apuja una taxa per l’any 2022

Les modificacions de les ordenances fiscals per l’any vinent s’han aprovat per majoria absoluta aquest vespre en un ple extraordinari.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest vespre s’ha celebrat un ple extraordinari a Caldes de Malavella en què s’han aprovat les ordenances fiscals municipals, que determinen els preus dels impostos, les taxes i els preus públics del 2022.

L’alcalde, Salvador Balliu, ha explicat que “hem modificat alguns punts per tal d’ajustar-los als costos reals dels diferents serveis. Tot i això, l’Ajuntament seguirà assumint gran part dels costos”.

El 2022 es modificarà la bonificació per la instal·lació de plaques fotovoltaiques, en aquest sentit, passa de 5 a 3 anys i del 50% al 30%, amb un màxim bonificat per rebut de 500 €. La rebaixa es justifica perquè en el seu moment es va aprovar per incentivar la instal·lació de plaques i, actualment, ja es compta amb diverses llars i empreses que han fet el pas d’utilitzar aquest tipus d’energia renovable. Alhora, està previst que es puguin rebre ajudes de la comunitat europea i, per tant, les persones que vulguin instal·lar plaques fotovoltaiques els hi serà més rendible.

Pel que fa a la taxa de l’Escola Esportiva Municipal i les activitats físic-esportives, canvien els preus amb l’objectiu de pal·liar el dèficit dels costos del servei que ha incrementat considerablement els últims anys. Així doncs, els preus passaran a ser els següents:

  • Iniciació esportiva: 23,50 € mes a 25,50 €
  • Quota única: 20,00 € mes a 25,00 €
  • Ioga: 33,20 € mes a 38,00 €

També es modifica la taxa d’escombraries del sector del golf per igualar-lo a les taxes del municipi. Tot i que no es modifiquen preus.

En relació amb el preu de l’aigua, s’iguala a totes les urbanitzacions i el municipi. L’únic punt que varia és la quota de servei que s’aplica en funció dels costos de portada d’aigua, també s’han afegit preus d’altes de comptadors amb mòdul de telelectura.

Per últim, es modifiquen textos de les ordenances fiscals, com per exemple la descripció de la taxa de l’Escola de Música o de la Llar d’Infants, per adaptar-los a la normativa vigent, per igualar-los als del Consell Comarcal de la Selva o per fer més aclaridors els conceptes.