Arbúcies recorda les víctimes de l’accident aeri del 1970 en un sentit homenatge

A l’acte també s’ha volgut agrair la solidaritat de tots aquells voluntaris que van participar en les tasques de rescat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La font de la Cresta, lloc on es va sinistrar l’avió Comet-4 procedent de Manchestar que transportava 112 passatgers, ha estat escenari de l’homenatge que ha volgut retre el poble d’Arbúcies a totes les víctimes d’aquell fatal accident que avui fa 51 anys que es va produir.

En el monòlit situat a la font de la Cresta, al Montseny, el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, el cònsol britànic, Lloyd Milen, el subdelegat del govern, Albert Bramon, l’alcaldessa de Viladrau, Noemí Bastias, i l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, han recordat les causes d’aquell fatídic accident que es va produir el 3 de juliol del 1970 i han fet una ofrena floral al monòlit en record a les 112 persones que hi van perdre la vida.

Tot seguit, l’acte d’homenatge s’ha traslladat al cementiri d’Arbúcies on hi ha enterrades les víctimes i en el qual l’alcalde d’Arbúcies ha fet esment a la consternació que va viure el municipi en saber-se la notícia de l’accident i la solidaritat de tots els seus veïns en les tasques de rescat durant els dies posteriors. En aquest mateix sentit, el vicepresident de la Generalitat ha volgut agrair “a la bona gent de l’època que voluntàriament van deixar-ho tot per anar a socórrer els passatgers de l’avió sense saber què es trobarien”. A l’acte també hi ha participat dos veïns d’Arbúcies i un de Viladrau que van ser presents a lloc de l’accident aquell fatídic 3 de juliol de 1970 i que van ajudar en les feines de rescat i han recordat de manera molt emotiva els fets viscuts.

L’homenatge a totes aquelles persones i a les seves famílies ha acabat amb una ofrena floral per part de totes les institucions presents, així com de la Policia Local i Protecció Civil i també de tots els ciutadans d’Arbúcies que s’han volgut sumar a aquest sentit i emotiu acte.