Saps que és un agent digital?

El Consell Comarcal del Gironès t’ho explica

Mostra d'un cartell informatiu de l'Ajuntament de Llagostera
Mostra d'un cartell informatiu de l'Ajuntament de Llagostera

Des del Consell Comarcal del Gironès s’està treballant contínuament per tal d’aconseguir una millora tant en la formació com en el treball de les persones. Estem en un moment molt dur econòmicament i és molt important que les administracions més properes donin caliu als ciutadans.

 

És per això mateix, que el Consell Comarcal amb el programa “Treball i Formació” vol millorar la inserció laboral de totes les persones que ho necessitin i és per aquest mateix motiu, que s’ha activat un pla de reactivació socioeconòmic que es fa amb la col·laboració de la Universitat de Girona.

 

Aquest programa de l’Agent Digital apareix el 24 de novembre de 2020 dins les terres gironines i vol intentar tancar la bretxa digital que actualment es fa evident. Gràcies al “Programa de Treball i Formació”, el SOC els hi ha ofert una subvenció per tal de tenir 6 agents digitals, amb la formació que escau, per tal d’ajudar a totes les persones que hagin de fer qualsevol tipus de tràmit online.

 

Quan diem qualsevol tràmit, és qualsevol! Des de la creació d’un correu electrònic fins a gestions amb l’Administració Pública. Si tens dubtes de com sol·licitar una ajuda al SEPE, si necessites el teu certificat digital per tal de fer tràmits online; els agents digitals t’ajuden a sol·licitar-lo i a descarregar-te’l. IdCAT Mòbil és un exemple de certificat digital que actualment serveix per a fer diversos tràmits amb l’Administració Pública de Catalunya.

 

Els agents estan repartits per tota la comarca i els ajuntaments que vulguin s’hi poden adherir. Els ajuntaments són els encarregats de fer-ne difusió dins el seu municipi i de buscar un espai on poder fer aquests tràmits amb l’usuari i l’agent. També s’ha de remarcar que, actualment, s’intenta respondre a tots els dubtes a través del telèfon, però si l’usuari no se n’ensurt, l’agent i l’usuari se citaran en el municipi, dins l’espai cedit per dit ajuntament i amb el material corresponent per tal de fer els tràmits digitals pertinents. Actualment hi ha 21 municipis adherits a aquest programa de l’Agent Digital.