Salut obre un nou punt de vacunació a la Regió Sanitària de Girona

L'espai cedit a la fàbrica Llobet-Guri de Calella s'amplia i es reconverteix per donar més capacitat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
El punt de vacunació de Calella. CEDIDA

El Departament de Salut posarà en marxa dilluns un nou punt de vacunació mitjà a la Regió Sanitària de Girona. Serà en un espai de la Fàbrica Llobet-Guri de Calella (Maresme), cedida per l’Ajuntament. Fins ara, s’hi ha desenvolupat la vacunació poblacional en una de les seves sales, però pròximament l’equip es traslladarà a un altre espai del mateix equipament amb més capacitat. Les vacunacions ja previstes per a aquest divendres es desenvoluparan en el nou espai per qüestions organitzatives, però l’obertura oficial no es farà fins dilluns. El punt estarà operatiu en horari de matí i tarda, de 9 h a 14 h i de 15 h a 19 h i tindrà una capacitat màxima de 1.600 vacunacions diàries.

El nou espai de Calella s’afegeix als de Blanes, Calonge, Figueres, Olot i Ripoll. D’aquesta manera, la xarxa de punts de vacunació mitjans de la regió s’amplia de cinc a sis.

Per vacunar-se a la Fàbrica Llobet-Guri es podrà demanar cita a la pàgina web vacunacovid.catsalut.gencat.cat, a través de la qual la ciutadania pot reservar hora, dia i lloc. Tot i això, l’espai combinarà la vacunació de persones que han demanat torn online amb les citades telefònicament a través del CAP.

Actualment, l’equip d’atenció primària de Calella ja utilitza una de les sales de fàbrica –la Sala Polivalent– com a espai de vacunació per a les persones citades telefònicament a través del CAP i d’abast local. Es tracta d’un punt de proximitat que no forma part de la xarxa de punts intermitjos i que només dona cobertura a l’ABS. Així doncs, es mantindrà el mateix equipament on fins ara s’ha fet la vacunació, però es traslladarà en un altre espai de l’edifici -a la Sala de Columnes- que es reconvertirà en un punt de vacunació comunitari amb major capacitat i d’abast comarcal.

El nou punt disposarà de 4 boxes habilitats, que s’obriran segons la disponibilitat de vacunes i hi treballaran professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, infermeres i personal administratiu, repartits en torn de matí i tarda. Així mateix, també comptarà amb la participació d’equips d’infermeres voluntàries i jubilades.

La cobertura vacunal avança a bon ritme a la regió i el 41,7% de la població adulta de la regió ja ha rebut una dosi, mentre que el 22,3% té la pauta completa. Des de l’inici de la campanya ja s’han administrat 465.039 vacunes (309.228 en primera dosi i 157.134 de segona).