Què passa amb els gossos de raça perillosa?

Hi ha alguna normativa o algun cos policial que sancioni aquests fets?

El passat 10 de gener va morir un noi a Cassà de la Selva per l’atac d’un Staffordshire Terrier; doncs sembla que això no ha estat prou desgràcia perquè es prenguin mesures per evitar aquest tipus de successos.

 

Ja fa uns dies que hi ha diversos veïns de la mateixa població que es queixen de què també s’han trobat gossos de races perilloses; encara que matisen, que no és el gos el perillós, sinó qui l’educa i com l’educa i, que des de la policia local no es fa res. Aquesta persona explica com estava passejant amb el seu gos i se’ls hi va aparèixer un Pitbull o similar, sense morrió, i se’ls hi va posar agressiu amb el seu gos. Ella i la seva parella en intentar que marxes el gos es van emportar algun ensurt. Finalment, va aparèixer la propietària del gos i va marxar tan tranquil·la.

 

Malgrat que, aquesta situació no passa només a Cassà; aquesta situació passa a tots els pobles i ciutats i, el problema és que, tot i haver una regulació i una normativa, per part de la Generalitat i altres, normatives municipals, ens trobem davant de diversos cossos policials locals que ens comenten que no hi poden fer res al respecte en situacions com l’esmentada en l’article.