L’alcaldessa de Girona rep el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya

Han mantingut una reunió de treball on s’ha plantejat de quina manera ajudar el teixit productiu de Girona davant les ajudes que arribaran de la UE

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha rebut aquest migdia el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Ramon Tremosa, amb qui ha tingut una reunió de treball a l’Ajuntament de Girona. En la trobada han abordat la situació econòmica de la ciutat i el país, així com les perspectives de futur que afecten el teixit productiu. De fet, en primer lloc hi ha hagut una reunió de Tremosa i Madrenas amb representants de les principals entitats empresarials de la ciutat. L’alcaldessa ha valorat que el conseller hagi vingut a Girona per trobar-se amb alguns dels sectors més afectats per la pandèmia, amb l’objectiu d’explicar de primera mà les possibilitats per rebre suport de la Generalitat en aquests moments -complementaris als que ha aprovat l’Ajuntament de Girona-, i també per analitzar les perspectives de futur.

En aquesta reunió, el conseller s’ha mostrat esperançat amb la posada en marxa dels testos ràpids en els propers mesos, que haurien de permetre anar recuperant la normalitat de la majoria de sectors econòmics del país. Tremosa també ha informat de les ajudes disponibles per part de la Generalitat i de les mesures que s’han pres perquè arribin de manera ràpida i efectiva al territori, davant de les demandes del teixit econòmic per tenir facilitats per poder mantenir obertes les empreses més afectades per les conseqüències de la pandèmia. El compromís del Govern, ha insistit el conseller d’Empresa i Coneixement, és acompanyar les empreses davant les restriccions per minimitzar al màxim l’impacte de la pandèmia.

Tremosa també ha lamentat que l’Estat Espanyol no hagi demanat diners al fons MEDE europeu per injectar-los a l’economia, i ha instat les empreses a buscar projectes grans, unint-se entre elles i també amb iniciatives transfrontereres. L’alcaldessa s’ha compromès a organitzar amb els sectors econòmics de Girona mecanismes per poder accedir a les ajudes que vindran de la Unió Europea, de manera que l’Ajuntament pugui col·laborar per aconseguir projectes destacats que ajudin a l’economia gironina, en funció de com s’organitzin finalment aquestes ajudes per part de l’Estat. D’altra banda, l’alcaldessa i el conseller s’han compromès davant el sector turístic a parlar sobre com aprofitar els diners recaptats per la taxa turística  i en quins projectes s’hauran d’invertir.

Aquesta és la primera visita institucional de Tremosa al consistori gironí i, per aquest motiu, ha aprofitat la trobada per signar el llibre d’honor de la ciutat.