Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

La Regió Sanitària de Girona ha començat la vacunació de més de 300 persones sensellar

Avatar photo

Se’ls administra la vacuna de Janssen, d’una sola dosi, i amb unes característiques de conservació i transport més senzilles

La Regió Sanitària Girona ja ha començat a administrar la vacuna Janssen, d’una sola dosi, a persones sensellar, donat que es tracta d’un col·lectiu vulnerable i amb dificultat d’assistir una segona vegada al punt de vacunació. A la regió, hi ha inicialment unes 340 persones identificades pel Departament de Drets Socials que es troben en aquesta situació i a qui se’ls oferirà vacunar-se contra la COVID-19 amb el vaccí monodosi.

Aquest llistat, però, es podrà complementar amb les persones vulnerables identificades des dels serveis socials municipals i comarcals. Des del Departament de Salut i els Equips d’Atenció Primària s’està realitzant un important treball en xarxa entre tots els agents implicats per avançar en la immunització dels col·lectius més vulnerables.

La vacunació es desenvolupa de manera progressiva i ja hi ha alguns municipis on els Equips d’Atenció Primària (EAP) han començat a administrar Janssen persones sensellar, com és el cas de Girona, Figueres, Olot, Palamós, Palafrugell, Torroella de Montgrí, Lloret de Mar i l’Escala. En conjunt, ja s’han administrat a dia d’avui unes 200 dosis i s’està treballant per estendre-ho a la resta de poblacions en els propers dies.

Per arribar al col·lectiu i fer més senzilla la vacunació i el procediment de citació, es treballa estretament amb els professionals de benestar social i les entitats del tercer sector, que s’encarreguen d’acompanyar les persones sensellar durant tot el procés i actuen de vincle amb els professionals sanitaris de l’atenció primària.  La vacunació es desenvolupa segons criteris organitzatius de cada EAP i es realitza tant en instal·lacions socials, com ara menjadors comunitaris, així com en els mateixos centres de salut, amb la voluntat de fer accessible la vacuna.

A la Regió Sanitària de Girona, a dia d’avui s’han administrat un total de 466.359 vacunes (309.228 en primera dosi i 157.134 de segona) i ja hi ha un 41,7% de la població adulta de la regió ja ha rebut una dosi, mentre que el 22,3% té la pauta completa.

Les característiques de Janssen

La principal característica que diferencia la vacuna contra la COVID-19 de   Janssen és que no requereix d’una segona dosi, la qual cosa la fa especialment atractiva per a persones amb dificultats de rebre una segona punxada. A més, les característiques de conservació i transport també són més senzilles, ja que es pot mantenir entre 2 i 8 graus i es pot mantenir fins a 12 hores sense refrigerar. Precisament, la vacuna de Janssen està reservada a grups vulnerables, al marge de l’edat, i les persones amb dificultats per ser vacunades per raons laborals, com ara els cooperants.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La ministra de Treball anuncia novetats sobre la pujada del salari mínim

Notícia següent

Els comuns compten amb el suport dels veterinaris per reprendre la campanya de l’ADN caní

Notícies relacionades