Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

La Policia Municipal de Girona posa 500 denúncies per conduir mirant el mòbil

Aquest 2021 hi ha hagut 163 accidents per distraccions a la ciutat i l'ús del telèfon és una de les causes principals

La Policia Municipal de Girona ha posat 500 denúncies a conductors que parlaven o feien servir el mòbil en el que portem d’any. Per caçar els infractors, els motoristes fan controls dinàmics arreu de la ciutat amb vehicles no logotipats. Tot i que en els darrers anys les sancions pel mòbil han anat a la baixa, el regidor de Seguretat, Eduard Berloso, diu que “encara hi ha molts accidents provocats per aquest motiu”. De fet, aquest any a Girona s’han registrat 163 accidents per distraccions; i en la majoria, el mòbil hi era al darrere. La Policia Municipal també alerta que, encara que s’estigui aturat en un semàfor, en cap cas es pot fer servir el mòbil. Perquè això també comporta una multa de 200 euros i perdre tres punts del carnet.

Entre gener i fins al novembre, la Policia Municipal de Girona ha interposat 500 denúncies a conductors que parlaven o remenaven el mòbil mentre estaven al volant. Al llarg d’aquests mesos, la unitat de motoristes del cos ha fet controls dinàmics als diferents barris de la ciutat.

Els controls es fan amb vehicles no logotipats, perquè d’aquesta manera els agents poden sorprendre els infractors. A més, la Policia Municipal també ha participat a les diferents campanyes de prevenció amb el Servei Català de Trànsit (SCT).

Les denúncies s’interposen en base a l’article 18.2 del Reglament General de Circulació; en concret, són per conduir utilitzant el telèfon mòbil, els navegadors i els cascs o auriculars. Sí que és veritat que aquest 2020 han anat a la baixa, després que aquest tipus de sancions s’incrementessin any rere any (exceptuant el passat, en què la covid-19 distorsiona l’estadística).

El 2013 la Policia Municipal va posar 419 denúncies per conduir amb el mòbil. El 2016 i el 2019, aquesta xifra es va enfilar fins a les 825 i les 949. L’any passat, se’n van posar 276 (aquí cal tenir en compte que el coronavirus i el confinament van fer caure la mobilitat en picat). I aquest 2021, se’n porten 500.

“No podem estar satisfets”

“Tenim una evolució positiva d’aquest tipus de denúncia, i això és una bona notícia perquè vol dir que la ciutadania està cada vegada més conscienciada”, explica el regidor de Seguretat. “Malgrat tot, aquest continua sent un dels principals motius de sanció al volant i, per tant, la Policia hi ha de continuar amatent perquè encara hi ha molts accidents provocats per aquest motiu”, afegeix Eduard Berloso. I conclou: “La tendència a la baixa és bona, però no podem estar satisfets fins que la xifra de denúncies sigui gairebé zero”.

Acabar amb aquest tipus d’infracció és una de les línies amb les quals treballa la Policia Municipal de Girona perquè aquesta és una de les principals causes d’accidents a la ciutat. Aquest 2021, de gener a novembre, hi ha hagut 163 sinistres per distraccions a la ciutat (d’un total de 1.200 accidents de circulació).

En un semàfor, tampoc

La Policia Municipal també alerta que és molt comú mirar el telèfon mòbil mentre s’està aturat en un semàfor amb vermell, una sanció que bona part de la ciutadania desconeix. Davant d’això, els agents recomanen connectar el mans lliures un cop s’entra al vehicle, ja que moltes de les denúncies que es posen són a conductors i conductores que disposen d’aquest sistema, però que no han sincronitzat el telèfon.

Conduir utilitzant el telèfon mòbil al volant es considera una infracció greu. Comporta una multa de 200 euros i porta aparellada la retirada de tres punts del carnet de conduir.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Pobla ja respira ambient nadalenc

Notícia següent

El Govern allargarà l’ús del passaport covid 15 dies més

Notícies relacionades