Milers de nens reben els Reis Mags a Girona

Prop de 300 persones han participat en una cavalcada festiva i amb nombrosos fanalets grocs

L’arribada dels Reis Mags ha tret milers de nens als carrers de Girona aquest divendres. La cavalcada, a la que hi han participat prop de 300 persones, ha omplert d’il·lusió i emoció les cares dels més petits. Durant tot el recorregut – una part a peu i una altra amb carrossa – s’han vist nombrosos fanalets de color groc reclamant la llibertat dels “presos polítics”. En total, la cavalcada ha durat prop de dues hores i ha acabat a la Plaça del Vi, davant de l’ajuntament on Ses Majestats han fet el pregó i després han atès a tots els nens que han volgut pujar. Fins aleshores els Reis d’Orient, amb l’ajuda dels patges i tots els seus ajudants, han repartit prop de dues tones de caramels entre els assistents.
Com és habitual el pont de l’Alferes Huarte ha estat el lloc on els tres Reis Mags s’han trobat just abans de pujar a les seves carrosses, i enfilar el carrer Ultònia, fins a agafar el carrer Migdia. Aquest ha estat un dels punts on es concentrava més gent de tota la rua, per això, Melcior, Gaspar i Baltasar han repartit en aquesta zona bona part dels caramels que tenien a les tres carrosses, tirades per cavalls. Després de passar per la Plaça Pompeu Fabra han entrat a la part final del recorregut que els ha dut a la Plaça Catalunya, i d’allà al destí final, la Plaça del Vi.

Aquest trajecte, d’aproximadament dues hores, es preveu ampliar en les dues properes edicions, quan el dia 5 caurà en cap de setmana, per donar espai a tot el públic que es preveu que assisteixi a la Cavalcada, que es presumeix que serà més del d’enguany.

El format actual de la cavalcada de Girona es va posar en marxa el 1992 i té un estil medieval. Des del 1956 és la Confraria de Jesús Crucificat – Manaies de Girona qui s’encarrega d’organitzar-la.

Abans de tot això però, els Reis Mags han estat saludant els nens i nenes que s’han acostat a l’anomenat ‘Campament’, a la zona de Fora Muralla. Allà s’hi han agrupat prop de 3.000 persones entre grans i petits que han anat a donar la benvinguda a Ses Majestats.

En aquest punt hi ha hagut un dels moments més esperats, el ball de l’àliga i l’aparició del tarlà de Girona, una de les figures més aplaudides pels nens de la ciutat, Ses Majestats a banda, és clar.

Abans de la Cavalcada, a partir de les quatre de la tarda, s’han fet les tradicionals ‘precavalcades’, que han sortit des del Centre Cultural La Mercè i han passat per diferents punts del Barri vell fins acabar al pont de Pedra.

Caramels, pulseres i fanalets

Un gran clàssic d’aquesta nit són els caramels. Aquest any se n’han llançat dues tones, tots ells aptes per a persones celíaques. Una de les imatges més habituals, i que també s’ha reproduït a Girona aquest divendres, han estat els paraigües capgirats per poder arreplegar-ne més.

Protecció Civil ha repartit polseres identificatives per als infants, una iniciativa que es va posar en marxa l’any passat. S’ha instal·lat un punt d’assistència i s’ha mantingut obert fins a les nou del vespre com a punt de trobada per a famílies en cas d’incidències.

Una de les constants durant tot el recorregut ha estat veure molts nens amb un fanalet groc en suport als “presos polítics”. Alguns també portaven inscripcions en favor de la immersió lingüística i en contra del 155.