La imatge d’una Girona que juga a ser la Florència catalana guanya el primer premi del concurs de gots de Fires

El disseny guanyador ha estat obra de Luna del Valle

“Una Girona que juga a ser la Florència catalana”. D’aquesta manera descrivia l’autora de la imatge guanyadora del concurs del disseny dels gots de Girona d’enguany, Luna del Valle, el disseny que s’ha imposat en aquesta edició de la iniciativa. Es tracta d’un dibuix amb finestres, balcons i persianes d’una façana que té elements de molts edificis de Girona.

El segon premi ha anat a parar a un disseny que emula els quatre rius de la ciutat –i que és present també en alguna façana de Girona- amb una gota que s’escapa, segons el seu autor, “per fer una sèquia” i “a la vegada omplir el got de ‘barraques’”. L’autor d’aquest disseny ha estat Jaume Bitterhoff. El tercer premi del concurs ha estat per Ariadna Serrano, que ha representat un grup de persones diverses i un que sobresurt i fa una fotografia amb el mòbil per captar l’ambient de Fires.

El jurat, format per persones vinculades al disseny gràfic, ha valorat especialment la presentació d’elements gràfics originals, que busquin nous elements identificadors gironins i que fugin dels tòpics i dels elements típics de les Fires, ja que a més de ser presents a l’espai de “barraques” de la Copa del 27 d’octubre al 5 de novembre els gots també s’utilitzaran en les festes majors de barri de Girona per al període 2017-2018.

El concurs de gots de Fires està impulsat per la Comissió de la Copa de Girona.