Detenen sis joves, dos d’ells menors, per dos robatoris amb violència a Girona

Els fets haurien passat a la zona dels Químics i a la Creu de Palau

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre joves d’entre 18 i 25 anys i dos més menors d’edat com a presumptes autors de dos robatoris amb violència i intimidació a la via pública a Girona. El primer d’ells va ser el 20 de març, a la zona dels Químics, quan tres dels arrestats van agredir un noi menor d’edat i li van robar el telèfon mòbil. El segon robatori va ser el dissabte 23 de març a primera hora de la tarda, quan dos joves, també menors d’edat, van ser assaltats per tres joves més al disseminat de la Creu de Palau. Els agressors els van abordar en una zona boscosa i els haurien llançat pedres a la cara i un d’ells va colpejar a una de les víctimes amb un cop de puny. Posteriorment els van sostreure una gorra, una jaqueta, una bateria portàtil i quatre euros.

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis joves per dos robatoris amb violència i intimidació enmig del carrer a la ciutat de Girona. Quatre dels arrestats tenen entre 18 i 25 anys, són veïns de la ciutat i de nacionalitat marroquina i dominicana. Els altres dos, són menors d’edat.

El primer dels robatoris es va produir el 20 de març, a la zona dels Químics. Diverses patrulles dels Mossos estaven fen patrullatge preventiu, quan van rebre l’avís per un robatori amb violència i intimidació. L’alerta venia arran d’una trucada de la víctima, un noi menor d’edat. Aquest denunciava que tres joves l’havien agredit i li havien robat el telèfon mòbil, mentre caminava pel carrer de Sant Salvador.

Els tres agressors haurien anat corrent fins al noi, i un d’ells l’hauria colpejat fortament a la cara, mentre els altres dos l’intimidaven. Després, li haurien agafat el mòbil de les mans i haurien fugit corrents.

Els Mossos van localitzar sota un porxo del carrer de Caldes de Montbui, mig amagats, dues persones que coincidien amb la descripció que els havia fet la víctima sobre els seus agressors. Els agents van escorcollar els dos sospitosos i els van detenir. Poques hores després també van arrestar al tercer.

Dos d’ells van quedar en llibertat en càrrecs l’endemà mateix, després de passar a disposició judicial. Cap tenia antecedents. El menor d’edat serà citat a declarar properament a la Fiscalia de Menors de Girona.

Per altra banda, aquest dissabte 23 de març es va produir el segon dels robatoris, a la zona de la Creu de Palau. En aquest cas, dos menors d’edat anaven caminant a primera hora de la tarda quan tres joves els van abordar, després de sortir d’una zona boscosa. Un d’ells hauria llençat pedres a la cara de les víctimes, tot i que no els va tocar. Un altre va colpejar un dels dos nois amb un cop de puny. Després els van sostreure una gorra, una jaqueta, una bateria portàtil i quatre euros.

Diverses patrulles es van desplaçar fins al lloc dels fets i els dos nois van explicar què havia passat. Posteriorment els agents van localitzar els tres joves al parc del Migdia i els van escorcollar. Els Mossos van localitzar tots els objectes robats i els van detenir.

Els dos joves amb més de 18 anys, que tenen antecedents, van passar a disposició judicial aquest diumenge i van quedar en llibertat amb càrrecs. Pel que fa al menor, properament serà citat per la Fiscalia de Menors.