Entra en vigor la nova ordenança municipal de circulació de Girona

Aquesta nova ordenança s'ha redactat per tenir en compte patinets elèctrics i vehicles similars de mobilitat personal

Aquest matí ha entrat en vigor la nova ordenança municipal de circulació a Girona. Segons l’Ajuntament de Girona, aquesta normativa s’ha hagut de modificar per adaptar-la als nous vehicles de mobilitat personal, com per exemple els patinets elèctrics, que fins ara no tenien cabuda en la normativa.

Cada vegada hi ha més usuaris d’aquest tipus de vehicles de mobilitat personal, i és per això que calia fer una nova normativa que regulés l’ús de cada vehicle i li donés un espai en la via urbana. Tradicionalment s’havia dividit l’ús de la via urbana entre vehicles i vianants, però les noves tecnologies han canviat aquest escenari. A la ciutat de Girona s’ha observat la utilització d’aquests nous aparells tant per la calçada com per la vorera.

Aquests nous vehicles de mobilitat personal, que de per si no entren dins la categoria de vehicles ja que molts no són a motor i tenen característiques diverses entre si, són una aposta de cada vegada més consumidors que volen adoptar noves mesures de transport sostenibles. És per això que la ordenança no només compleix una funció de reguladora de l’espai, sinó que també fa d’incentivadora per a aquesta aposta de transport sostenible.

Eslògan de la nova ordenança municipal de circulació de Girona (Foto: Ajuntament de Girona)

D’aquesta manera, s’han classificat els aparells segons la seva propulsió, tamany, velocitat i nombre de persones que pot portar, i s’han classificat les diferents vies en funció de si el seu ús està pensat per vehicles, ciclistes o vianants i de quina prioritat es dóna a cada ciutadà en cada una d’elles.

Condicions de circulació per a cada tipus de vehicle, segons la nova normativa de l’Ajuntament de Girona

No només s’hi estableix aquesta classificació sinó que a més hi ha normatives per al correcte ús de cada tipus de vehicle, com per exemple si cal que passi revisions tècniques, normes d’estacionament, o equipament de seguretat com casc o cinturó.

Qui vulgui consultar tots els detalls de la nova normativa, pot fer-ho al web de l’Ajuntament de Girona, a la secció de Mobilitat i Via Pública.