El Tempo Girona ajorna els concerts de la Copa fins el juliol de 2022

Dorian, MClan i Sofía Ellar actuaven el 6 i 7 d'agost amb un aforament de 2.000 persones

La 13a edició del festival Tempo de Girona tancarà aquest dissabte 31 de juliol la programació d’aquest 2021 després que els organitzadors hagin optat per ajornar fins l’estiu de l’any que ve els concerts que s’havien de fer a la Copa. Des del 15 de juliol la programació del festival s’ha centrat en la zona del Village que hi ha al passeig Arqueològic. De tota manera, els organitzadors preveien créixer en espais i organitzar tres concerts el 6 i el 7 d’agost en un recinte de la Copa. Aquest cap de setmana hi havia d’actuar Dorian, MClan i Sofía Ellar. El festival preveia un aforament de 2.000 persones en aquests concerts i allargar la nit amb sessions de DJ fins la matinada. El toc de queda municipal i el repunt de casos ho impossibilita.
El festival Tempo de Girona tancarà abans d’hora i amb un regust agredolç a causa del toc de queda que hi ha a la ciutat i l’augment de contagis detectats. Aquestes mesures obliguen a posposar els concerts de Dorian, MClan i Sofia Ellar que estaven previstos a l’escenari de la Copa entre el 6 i 7 d’agost.

Es tractava d’un nou escenari amb una capacitat de 2.000 persones que aquest any s’estrenava en el certamen musical. Amb aquests concerts de pagament, el Tempo s’estrenava en una nova ubicació per garantir més distància entre els assistents. A més, els organitzadors preveien allargar la nit amb sessions de DJ durant la matinada. El toc de queda, però, ha esborrat aquesta opció.

Ara, els organitzadors han avançat que els concerts es traslladen al cap de setmana de l’1 i 2 de juliol del 2022. Per tots aquells que ja tenien una entrada podran sol·licitar la devolució dels diners. Per aquells qui prefereixin conservar-la fins l’any vinent, entraran en el sorteig de nits d’hotel, sopars en restaurants gironins i també trobades amb artistes.

Aquest dissabte 31 de juliol les portes del Village tancaran donant per finalitzada l’edició d’enguany del Tempo. Des del 15 de juliol s’hi ha programat una quarantena de propostes artístiques entre concerts i recitals literaris amb activitat cada dia. Aquest dimarts hi actuarà The New Raemon, un grup indie-rock que ha estat un dels caps de cartell del festival d’enguany.

L’any passat el festival va apostar per concerts gratuïts en la zona del Village al passeig Arqueològic amb artistes locals. Al llarg de l’edició hi van passar 21.000 assistents en 35 concerts. El 2019, abans de la pandèmia, el festival va agrupar 35.000 espectadors al llarg dels 24 concerts gratuïts i 4 de pagament.