Sempre que s’han detectat possibles maltractaments o situacions de risc, s’ha realitzat una visita domiciliària i s’ha coordinat la intervenció amb els serveis socials o amb el cos de Mossos d’Esquadra i amb altres recursos de la xarxa d’atenció.
Per altra banda, el personal del servei ha rebut una formació sobre tipus de maltractament i com detectar-lo. Anualment s’anirà actualitzant per conèixer si hi ha nous mètodes per descobrir quan una persona els pateix.
La presidenta de Dipsalut, Maria Puig, ha assegurat que durant el primer aniversari de l’aplicació del protocol per a descobrir nous casos de maltractament ha demostrat que és “una eina eficaç per prevenir, detectar, intervenir i acompanyar les víctimes”.
Fins al moment, no s’ha detectat un augment de casos de maltractaments a usuaris de la teleassistència arran de la crisi sanitària i les conseqüències que en deriven, com el confinament. Les dades es mantenen similars al mateix període de l’any passat. No es pot descartar, però, que la restricció de les visites domiciliàries pel coronavirus hi hagi tingut a veure. Per aquest motiu, al llarg dels propers mesos, es posarà especial atenció en les valoracions per determinar si les dades han reflectit la realitat.