Detingut a Girona per extorsionar per WhatsApp diverses dones

Les amenaçava dient que un amic d'elles els havia enviat imatges i vídeos seus de contingut sexual

La Policia Nacional ha detingut a Girona un home per presumptament extorsionar diverses dones per WhatsApp, a les qui “oferia ofertes de feina falses” i amenaçava dient que un amic d’elles els havia enviat imatges i vídeos seus de contingut sexual, i que per no difondre’ls li fessin videotrucades sexuals o li enviessin fotografies o vídeos.

En un comunicat aquest dimarts, han explicat que la investigació va començar arran d’una denúncia, i que els investigadors van aconseguir relacionar 20 denúncies amb el mateix ‘modus operandi’: el presumpte autor obtenia els números de telèfon després d’un primer contacte amb elles a través de pàgines web de feina fraudulentes, i des d’un altre telèfon les amenaçava.

Han explicat que amb el primer contacte, el presumpte responsable obtenia informació sobre les víctimes: el nom, la ubicació, si tenien familiars, i “evitava així que poguessin esbrinar com havien obtingut el seu número o les dades que coneixien”.

AMENACES PER ACONSEGUIR IMATGES

Posteriorment, hi contactava des d’un altre mòbil i els explicava que un amic d’elles li havia enviat imatges o vídeos sexuals seus “gravant-les sense que se n’adonessin, i que aquest suposat amic li havia demanat que els arruïnés la reputació penjant el vídeo a les xarxes socials”.

Així, el presumpte autor s’oferia a no fer-ne difusió a canvi que la víctima li fes una videotrucada amb contingut sexual o li enviés imatges.

Els agents, mitjançant mètodes tecnològics d’investigació, van aconseguir identificar i detenir la persona que presumptament utilitzava el terminal del telèfon des del qual s’amenaçava les víctimes.