Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Girona cedirà solars per construir 88 habitatges de protecció oficial

Avatar photo

Dues de les parcel·les estan ubicades al carrer de la Riera Bullidors i una a la carretera de Sant Gregori

L’Ajuntament de Girona ha firmat un protocol d’intencions amb la Coordinadora de Fundacions Promotores i Gestores d’Habitatge Social de Lloguer de Catalunya (Cohabitac), en el qual es compromet a cedir solars municipals per a la promoció d’habitatges protegits en règim de lloguer.

 

Les parcel·les, dues de les quals estan ubicades al carrer de la Riera Bullidors i una a la carretera de Sant Gregori, permeten fer un màxim de 88 pisos amb aparcaments. Per poder obtenir la subvenció dels fons Next Generation (que és de com a màxim 3,7 MEUR), els habitatges han d’estar construïts abans del 30 de juny del 2026.

 

El protocol d’intencions que s’ha presentat aquest divendres en roda de premsa a l’Ajuntament de Girona, suposa un pas previ a la cessió del dret a superfície de tres terrenys ubicats al Pla de Domeny a una de les entitats integrants de la coordinadora Cohabitac.

 

La seleccionada s’encarregarà de dur a terme els tres projectes de construcció d’habitatges protegits que l’Ajuntament de Girona ha presentat, i que ja han estat preseleccionats, als fons de finançament europeus Next Generation. L’import de l’ajut màxim sol·licitat per a aquests projectes és de 3,7 MEUR.

 

300 pisos a Girona per combatre l’emergència d’habitatge

El regidor de Cultura, Quim Ayats, ha recordat que amb aquest projecte “s’arriba a uns 300 pisos mobilitzats arreu de la ciutat per donar resposta a l’emergència d’habitatge”. I és que, darrerament, s’han impulsat 88 habitatges de protecció a Domeny, 50 habitatges de lloguer assequible per a joves a Can Gibert del Pla, reactivat el projecte per a destinar els pisos del carrer Leonor Joher de Santa Eugènia a habitatge assequible i s’ha fet una inversió de més de 4 MEUR per la compra d’una quarantena d’habitatges i la rehabilitació d’una trentena més, entre d’altres. “Tenim un compromís amb la ciutadania i creiem necessari donar un impuls en l’àmbit de l’habitatge i garantir aquest bé essencial”, ha assegurat Ayats.

 

Per la seva banda, la regidora d’Habitatge, Annabel Moya, ha destacat l’impuls i la reactivació de les polítiques d’habitatge a la ciutat que s’ha fet durant aquesta legislatura. “Hem fet una inversió històrica que mai s’havia fet”, ha dit, i ha afegit: “Hem treballat de valent i, gràcies a aquest esforç, hem aconseguit fer avançar la ciutat en polítiques d’habitatge”. Moya ha assegurat també que “se segueix treballant per ampliar el parc de lloguer assequible, destinat a famílies, joves i gent gran”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Escola NS Montserrat de Parets inaugura una escola bressol privada

Notícia següent

L’habitatge, prioritat absoluta per ACCIÓ

Notícies relacionades