Restitueixen el cos de Salvador Dalí amb les restes extretes per fer les proves d’ADN

El dispositiu es va iniciar aquest dijous a les sis de la tarda i es va allargar fins a un quart de dues de la matinada

Les restes del cadàver de Salvador Dalí extretes per fer les proves d’ADN per la demanda de paternitat de Pilar Abel tornen a reposar a la tomba del geni. La Fundació Gala-Salvador Dalí ha informat a través d’un comunicat que s’han restituït aquest dijous en un acte dissenyat en la més estricta “intimitat”. El dispositiu es va iniciar a les sis de la tarda i es va allargar fins a un quart de dues de la matinada. A la intervenció, hi ha participat l’equip forense de Narcís Bardalet, el secretari general de la fundació, Lluís Peñuelas, el gerent, Joan Manuel Sevillano i el notari, Miguel Ángel Vera, que ha aixecat acta. El museu ha reobert les seves portes aquest divendres a dos quarts de deu amb normalitat. Les restes del geni van arribar a Figueres fa pocs dies i la fundació les ha estat custodiant a l’espera d’obtenir els permisos per poder retornar-les al cos.
La Fundació Gala-Salvador Dalí ha anunciat a través d’un comunicat que aquest dijous ha realitzat un operatiu per restituir el cos del geni del surrealisme i tornar al cadàver les restes que es van extreure per practicar les proves d’ADN arran de la demanda de paternitat de Pilar Abel. El dispositiu, que es va fer en la més estricta intimitat, es va iniciar a les sis de la tarda i es va allargar fins passada la una de la matinada.

L’equip forense de Narcís Bardalet es va encarregar de les tasques i a l’acte hi van assistir també el secretari general de la fundació, Lluís Peñuelas, el gerent, Joan Manuel Sevillano i el notari, Miguel Ángel Vera, que va aixecar acta. Aquest divendres, el museu ha obert en horari normal.

Una exhumació molt mediàtica

L’exhumació del cos la va ordenar el Jutjat de Primera Instància Número 11 de Madrid arran de la demanda de paternitat interposada per Abel. L’actuació es va fer enmig d’una gran expectació mediàtica el 20 de juliol de l’any passat i, després de practicar les proves, es va descartar que la demandant fos filla del pintor.

El jutjat va emetre una sentència desestimant la demanda i imposant a Abel les costes del procés. La suposada filla del geni, però, va presentar recurs (que el jutjat va admetre a tràmit) al·legant que no s’havia acreditat la cadena de custòdia de les proves i demanant que no li fessin pagar els costos del procediment.

Les restes de l’artista van arribar fa pocs dies a Figueres. Des d’aleshores, la fundació les ha custodiat fins que ha obtingut els permisos necessaris per poder fer el procés de restitució del cos.