Figueres blindarà els accessos al Museu Dalí per l’exhumació de l’artista

La Fundació Gala-Salvador Dalí instal·larà una carpa sota la cúpula per evitar que es filtrin fotografies de l'obertura de la tomba del geni

Figueres blindarà els accessos al Museu Dalí per facilitar les tasques d’exhumació de l’artista. L’alcaldessa, Marta Felip, ha explicat que a partir de les sis s’activarà un dispositiu especial que tallarà els carrers de l’entorn de l’equipament i que hi haurà diversos efectius policials que vetllaran per evitar problemes en una jornada, que es preveu amb molta expectació.

Per Felip, la situació no és “desitjable” però afirma que des de la ciutat s’ho prenen “amb humor empordanès” i que l’actuació situarà Figueres al mapa del món perquè vindran mitjans d’arreu. Felip també preveu que el procés sigui llarg i que, tot i que la comitiva judicial entrarà al museu a les vuit, no creu que abans de mitjanit es pugui obrir la làpida. De fet, està previst que els treballs es facin amb l’ajuda d’una grua de petites dimensions amb politges.

Per la seva banda, la Fundació Gala-Salvador Dalí instal·larà una carpa sota la cúpula per evitar que es filtrin fotografies del geni. L’exhumació ha de permetre extreure-li mostres d’ADN i determinar si Pilar Abel és filla biològica de l’artista.