Èxit de públic al Cicle de Cinema Gaudí al Teatre de Blanes amb ‘Sentimental’

  La propera projecció, programada pel 20 de maig, promet exhaurir entrades, ja que es tracta del film ‘La Vampira de Barcelona’, de Lluís Danés, estrenada fa 5 mesos

  El Teatre de Blanes va tornar a registrar aquest passat dijous un èxit de públic en la tercera sessió del cicle de Cinema Gaudí. Amb entrades exhaurides, el principal reclam del film no tan sols era la promesa de passar una estona entretinguda, sinó els seus actors i actrius protagonistes. En especial, Javier Cámara i Alberto San Juan.

  Tots dos actors, acompanyats de Belén Cuesta i Griselda Siciliana, sota direcció de Cesc Gay, van ajudar a donar autenticitat i credibilitat amb el seu bon fer, en una trama que se centra en l’apassionant món de la parella. Els protagonistes són el matrimoni format per Julio (Javier Cámara) i Ana (Grisela Siciliana), que porten més de 15 anys junts, però han perdut del tot l’enamorament, que ha passat a ser un enfrontament diari.

  El punt d’inflexió el marcarà la parella que viu al pis de dalt, en Salva (Alberto San Juan) i la Laura (Belén Cuesta), joves, amables i simpàtics, però que tenen amoïnats al matrimoni protagonista pels sorolls nocturns que primer són una molèstia i després potser un estímul. Així les coses, la trama s’embolica quan els veïns de dalt els faran una inusual i sorprenent proposta durant un sopar que esdevé en una experiència catàrtica per a tots quatre.

  ‘La Vampira de Barcelona’, de Lluís Danés, el 20 de Maig a Blanes

  La propera sessió del cicle de Cinema Gaudí, organitzat pel Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes amb el Suport de l’Acadèmia del Cinema Català, també promet exhaurir les entrades a la venda. Es tracta del film basat en fets reals ‘La Vampira de Barcelona’, dirigida per Lluís Danés i estrenada als cinemes fa tan sols cinc mesos, i que s’oferirà al Teatre de Blanes d’aquí a quatre setmanes, el dijous 20 de maig, a la seva hora habitual, les 8 del vespre.

  Es tracta d’un thriller ambientat a principis del segle XX, basada en la llegenda negra i l’imaginari popular al voltant d’un personatge real, Enriqueta Martí, anomenada com ‘la vampira’ del barri del Raval de Barcelona. Va guanyar cinc estatuetes en la darrera edició dels Premis Gaudí 2021, entre elles les de millor pel·lícula i direcció artística.

  El thriller d’època de Brutal Medi i Filmax en coproducció amb TV3 també havia rebut anteriorment el Gran Premi del Públic en la 53a edició del Festival Internacional de Cinema de Sitges, que va acollir l’estrena mundial. A ‘La Vampira de Barcelona’, Lluís Danés presenta un món que barreja les estètiques del cineasta Tim Burton i l’escriptor Charles Dickens en la que ha estat la seva òpera prima al gènere de ficció.

  La trama s’inicia al voltant del periodista Sebastià Comas –interpretat per Roger Casamajor-, que s’endinsa en el laberint de bordells, carrerons i secrets del barceloní barri del Raval, on cerca la veritat sobre les desaparicions i assassinats macabres de nens de què s’acusa a la ‘Vampira’. La desaparició de Teresa Guitart, filla d’una família rica, està commocionant la Catalunya de l’any 1912 i la policia té en el seu punt de mira una principal sospitosa: Enriqueta Martí –a qui dóna vida Nora Navas-, coneguda com la ‘Vampira’ del Raval.