L’Espai Cràter d’Olot presenta la seva programació d’activitats de l’hivern

Arriben nous tallers familiars, amb dues propostes específiques per a Nadal i dues més per a la resta de l’hivern

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Espai Cràter d’Olot ja té a punt la programació per a aquest hivern. Arriben nous tallers  familiars, amb dues propostes específiques per a Nadal i dues més per a la resta de  l’hivern.

 

A més, i com a novetat, el centre acollirà un cicle de cinema gratuït dedicat al  planeta Terra i a la preservació del territori. Alhora, continuen les visites guiades a la sala expositiva i al volcà Montsacopa.

 

Aquest Nadal, vine a resoldre, en família, els reptes de l’Espai Cràter

Sota el títol de “STEAM Nadalenc”, l’Espai Cràter proposa venir a resoldre, en família, jocs i desafiaments de temàtica nadalenca, per desenvolupar la curiositat i utilitzar la imaginació per trobar la millor solució. Tot plegat, a través de la metodologia STEAM, que integra les matemàtiques, la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i l’art.

 

Engegar les llums de l’arbre de Nadal amb llimones, fabricar una catapulta per repartir els regals dels Reis d’Orient, rescatar els cascavells dels rens o fer construccions nadalenques són algunes de les activitats que podran fer les famílies. Les sessions, que es faran del 23 de desembre al 7 de gener, es diferencien segons l’edat de la mainada: de 4 a 7 anys, i de 7 a 12 anys.

Més propostes familiars per als mesos de gener, febrer i març

Passat Nadal, els tallers familiars continuaran amb dues noves propostes. “Amunt com el magma” és el taller pensat per a famílies amb infants d’entre 5 i 10 anys. Per a què hi hagi una erupció volcànica necessitem que el magma pugi, però per què puja el magma? A través de diferents experiments entendrem què passa abans i durant una erupció. Acabarem fent art amb la física.

 

A “La Terra, el nostre imant”, les famílies experimentaran i descobriran què és el  magnetisme i com actuen els imants. Podran comprovar que el nostre planeta és un  imant gegant mentre construeixen la seva pròpia brúixola. I al final, faran una creació  magnètica! L’activitat es recomana per famílies amb infants d’entre 6 i 12 anys.

 

“Planeta Terra, l’últim tresor”, un cicle de cinema gratuït

La gran novetat d’aquesta programació és un cicle de cinema, que té per objectiu  reflexionar entorn dels reptes globals que afecten a escala local. Tindrà lloc els mesos  de gener, febrer i març i compta amb sis propostes que tracten sobre el planeta Terra, la sostenibilitat, el medi ambient i la preservació del territori. Els audiovisuals que es podran veure dins la programació temàtica “Planeta Terra, l’últim tresor” són:

  • Visca les antípodes!
  • Tierra: la película de nuestro planeta
  • Vecinos invasores
  • Erin Brockovich
  • Wall·E
  • El día de mañana

 

Presentació del llibre ‘Descobreix els volcans’

El dissabte 4 de febrer, l’equip de Creative Geoscience serà a la Sala Magma per presentar el llibre “Descobreix els volcans. Acompanya els Volkis en la seva aventura volcànica”, un viatge apassionant a través del món dels volcans, els seus perills i beneficis. L’acte començarà a les 5 de la tarda i comptarà amb la participació de Nia Schamuells (Schamuells Art), Meritxell Aulinas (UB), Joaquín Hopfenblatt(UB), Adelina  Geyer (Geo3BCN-CSIC) i Olaya Dorado (Geo3BCN-CSIC).

 

Últim mes amb entrada gratuïta per a la població de la Garrotxa

Tot i que la programació d’hivern començarà el 23 de desembre, fins a aquell dia l’activitat no s’atura a l’Espai Cràter. Encara queden dues sessions dels tallers familiars de tardor així com visites guiades i altres activitats. Cal recordar, que el 31 de desembre és l’últim dia amb entrada gratuïta a Espai Cràter per a la població de la Garrotxa.

Tota la programació es pot consultar al web espaicrater.com.