Es millora l’accés i la seguretat a l’entrada de la cala del Golfet a Calella de Palafrugell

L’actuació l’ha portat a terme l’àrea de Serveis Municipal

L’àrea de Serveis de l’Ajuntament de Palafrugell ha realitzat uns treballs de consolidació i millora de l’accés a la platja del Golfet. D’aquesta manera, el pas per arribar a la platja es troba en òptimes condicions i així també es millora la seguretat per a tots aquells usuaris que s’hi volen acostar. Cal recordar que l’accés havia quedat malmès degut al temporal Gloria de principis de l’any 2020 i que la zona del Golfet en va ser greument colpejada.  

D’altra banda, anteriorment, al mes d’agost del 2020 es van fer unes obres per consolidar el talús que es troba situat a la paret rocosa de la platja del Golfet fet que servia per acabar amb la problemàtica que podia provocar despreniments de pedres a la platja. 


Segons el regidor de Serveis de l’Ajuntament, Pau Lladó, “aquesta actuació era necessària després de la problemàtica que va provocar el temporal Gloria. A partir d’ara, després de les tasques realitzades, els usuaris de la cala hi podran accedir d’una forma fàcil i amb millor seguretat”.

  

Des de l’Ajuntament de Palafrugell també es vol recordar a les persones que accedeixin a aquest indret que cal que actuïn amb la màxima responsabilitat, respectant un indret amb gran interès mediambiental i al mateix temps, també recorda que cal seguir totes les indicacions que fan referència a les mesures que afecten a la possible propagació de la Covid-19.  

 
El deteriorament provocat pel temporal Gloria del mes de gener havien provocar que la zona es mantingués inestable i propensa a despreniments, amb el conseqüent perill. Per aquest motiu, les tasques es van desenvolupar en dues fases, la primera on es va inspeccionar la malla que es trobava deformada i trencada; mentre posteriorment es va sanejar, de forma manual, el talús per fer caure petits blocs de roca que eren inestables. I seguidament es va procedir a fer una segona fase on els treballs consistien en la col·locació d’una malla d’unes característiques més robustes que l’anterior que estava instal·lada.