Els set centres cívics de Girona tindran un servei per ajudar les persones aturades a trobar feina

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Els set centres cívics de la ciutat de Girona tindran un tècnic que ajudarà les persones aturades a millorar les seves capacitats per poder trobar feina. Fins ara, aquests serveis estaven centralitzats a l’edifici del Servei Municipal d’Ocupació (SMO) i es feien intervencions específiques només als barris de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert (on el nombre d’aturats és major). A partir d’ara, però, el servei es descentralitza per tal que els ciutadans no s’hagin de desplaçar i trencar la “barrera” que suposa anar presencialment fins a Sant Narcís. L’objectiu és arribar a persones amb perfils formatius baixos i amb poques competències que, abans de buscar feina, necessiten de certa formació. També és un servei pensat per incentivar el col·lectiu femení en la recerca activa de feina. La previsió és arribar a 700 persones, de les quals 105 s’atendrien als barris.
  El Servei Municipal d’Ocupació (SMO) centralitza la informació i formació per a persones aturades de la ciutat que volen trobar feina. Tot i que també ofereix la possibilitat de contactar-hi via Internet, els responsables del servei s’han adonat hi ha perfils amb formació molt baixa i pocs recursos que no fan recerca activa de feina perquè desplaçar-se fins a Sant Narcís els suposa una “barrera”.

  Fins ara, i de la mà del SOC, ja s’oferia un programa específics als centres cívics de la zona de Santa Eugènia, Sant Narcís i Can Gibert (que són els barris amb més atur) per tal d’atendre persones que, sovint, venen derivades dels Serveis Socials. Com que la iniciativa ha funcionat, ara des del govern municipal han decidit estendre-la a tots els centres cívics de la ciutat (n’hi ha set en total).

  A través dels recursos del programa Girona Actua (que és 100% municipal) es destinaran diversos tècnics a fer atenció personalitzada des dels centres cívics. Hi seran un dia per setmana amb l’objectiu d’atendre persones que no tenen prou formació per buscar feina pel seu compte, que han de millorar competències bàsiques i que necessiten d’una tutoria a l’hora de posar-se a buscar feina.

  El regidor d’Ocupació, Joaquim Rodríguez, diu que es tracta de posar-ho fàcil als ciutadans per tal que “s’animin” a millorar la seva formació i començar a introduir-se al mercat laboral. Concretament, creu que pot ser un recurs interessant per a les dones ja que, segons han detectat, fins ara a les oficines centrals del SMO hi ha més peticions de feina per part d’homes que de dones. “Veiem que la proximitat pot facilitar un contacte més directe amb els ciutadans més desfavorits”, ha valorat el regidor.

  La directora de l’SMO, Eva Fortià, ha dit que mantindran una estreta col·laboració amb els Serveis Socials per tal d’atendre persones derivades que tinguin problemes per trobar feina. Tanmateix, els ciutadans que ho vulguin també podran anar als centres cívics a informar-se sobre aquest nou recurs.

  Els càlculs són poder atendre 700 persones a través d’aquests recursos, dels quals 105 es farien a centres cívics de fora de la zona de Sant Narcís, Can Gibert i Santa Eugènia. Les dades de l’atur registrat a la ciutat el febrer del 2017 situa la taxa d’atur en el 8,6%, amb una xifra global d’aturats de 5.641.