Dimecres, 5 de febrer de 2025
És notícia

Els alcaldes amb estació es reuneixen a Figueres per treballar pel futur del tren

Avatar photo

Aquest divendres a la tarda ha tingut lloc una reunió d’alcaldes de municipis de l’Alt Empordà pels quals hi passa la línia ferroviària. Hi han assistit Gael Rodríguez, alcalde de Portbou, Esteve Gironès, alcalde de Camallera, Àngel Posas, alcalde de Sant Miquel de Fluvià, Albert Ramos, alcalde de Vilamalla, Àlex Camps, regidor de Colera, Sílvia Barris, primera tinent d’alcalde de Llançà i Joana Cobo, de Vilajuïga 

L’objectiu de la reunió ha estat informar, des de l’Ajuntament de Figueres, de l’estat de la redacció dels projectes de les infraestructures ferroviàries i viàries que incideixen a l’àrea urbana i a la resta de la comarca. 

S’han tractat temes com la construcció de la nova Estació intermodal Figueres Vilafant (tren convencional i alta velocitat), on s’ha posat de manifest el compromís del Ministeri de Transports i ADIF per garantir la continuïtat del servei ferroviari de viatgers des de la nova Estació fins a Portbou, mantenint l’enllaç internacional.

ADIF dins el primer trimestre de 2024, publicarà el Plec de Clàusules per la licitació del projecte constructiu de la Variant de Figueres i de l’estació intermodal Figueres Vilafant, com a projecte integral, tant en l’àmbit d’enginyeria com d’arquitectura, de tot el seu traçat, que tindrà una longitud total de 13.760,65 metres, i que passa pels termes municipals de Vilamalla, El Far d’Empordà, Santa Llogaia d’Àlguema, Vilafant, Figueres, Cabanes, Vilabertran i Peralada, on enllaça amb l’actual línia fins a Portbou.

El tram des de Vilamalla fins l’estació Figueres Vilafant, actualment executat amb una sola via és desdoblarà per dotar-la de doble via. A uns 150 metres cap el sud de l’actual estació provisional d’alta velocitat es projectarà l’edifici de la nova estació intermodal (tren convencional i alta velocitat). 

Actualment, ADIF destina 30 milions d’euros per ampliar la capacitat de la línia fèrria  Figueres–Portbou; fet que demostra que aquesta línia es troba en una fase de modernització tant pels serveis de mercaderies com de viatgers. 

L’estació intermodal Figueres Vilafant tindrà uns efectes positius per la població empordanesa que arribi en tren al acostar els grans equipaments comarcals, com l’Hospital, Centre sociosanitari Bernat Jaume, Residència Els Arcs, Jutjats, Comissària de Mossos d’Esquadra, Escola d’Adults, Oficina de Treball del SOC, Mercat setmanal de la roba,… més a prop que ara.

La nova estació intermodal Figueres Vilafant es convertirà en un hub de comunicacions de dimensió supracomarcal i amb una forta interrelació amb les altres estacions empordaneses, fet que facilita els transbords dels viatgers d’alta velocitat amb qualsevol de les estacions empordaneses. Per altra banda, l’estació intermodal Figueres Vilafant per la nova accessibilitat, sobretot, per la sortida Figueres Centre de l’AP7 i de les rondes des del Pont del Príncep i Nord de Figueres, no només serà l’estació de Figueres i de la seva àrea urbana, sinó, també, amb un abast comarcal i d’altres comarques com la Garrotxa. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Finalitza la reunió entre el PSOE i Junts a Suïssa amb verificadors

Notícia següent

Collboni celebra que Barcelona sigui seu de la cimera mundial contra la sequera

Notícies relacionades