Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

El SOMI de Palafrugell gestiona més de 500 llocs de treball el primer semestre de l’any

Avatar photo

Durant el primer semestre de l’any, el Servei d’Ocupació Municipal (SOMI) de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) ha gestionat 521 llocs de treball, corresponents a 247 ofertes de feina. D’altra banda, també ha atès 4.249 consultes de persones demandants d’ocupació, mentre que 127 empreses han utilitzat els serveis del SOMI. A partir de les dades i activitat realitzada, el SOMI fa una balanç positiu d’aquest primer semestre i destaca un augment de l’activitat econòmica i del mercat de treball en general. 

De les 4.249 consultes de ciutadans rebudes s’aprecia una diferència significativa en termes de gènere: s’ha atès un 18% més de dones que homes. La franja d’edat majoritària és la de 25 a 44 anys seguida per la de 45 a 54, joves de 16 a 24 i finalment, majors de 55 anys. El 55%  dels usuaris no disposen d’especialització professional enfront del 45% restant.

 

Pel que fa a les 127 empreses, un 46% són del municipi, gràcies en gran part a la relació de proximitat amb les empreses que manté l’IPEP. La resta de les empreses provenen en un 22% de municipis propers i en un 32% amb seu extracomarcal i activitat a Palafrugell.

Del total d’insercions realitzades pel SOMI, un 41% ho ha estat directament a empreses, i la resta s’ha cobert en un 38% per altres intermediaris, un 6% per contactes, un 3% per autocandidatures de les persones i un 12% per altres vies. L’edat mitjana de les persones inserides al mercat de treball és de 41 anys. A més de les insercions, el SOMI ha valorat  i enviat 1.548 persones candidates per cobrir les necessitats de les empreses. Pel que fa a la tipologia d’ofertes gestionades, els llocs de treball més sol·licitats per les empreses són monitor/a de lleure, auxiliars i cambrers/eres i personal de cuina, dependents/es i venedors/ores, vigilants, la majoria de zona blava, i personal recepcionista.

 

Des del SOMI constaten, durant aquest semestre de l’any, una entrada continuada d’un gran volum d’ofertes de treball, però amb repunts més intensos els mesos de gener, abril i maig coincidint amb l’inici de la temporada turística. Tot i això, s’han observat menys pics de concentració de l’oferta de treball que altres anys. Aquest fet pot ser causat per la necessitat de planificar amb antelació la gestió dels recursos humans de les empreses donada la manca de professionals en molts sectors. 

D’altra banda, el SOMI continua posant de manifest la dificultat per la cobertura de llocs de treball sobretot en el sector de l’hostaleria i de professionals d’oficis, com els vinculats a la construcció entre d’altres especialitzats o personal per la cura de persones dependents, socorristes i monitors titulats, entre d’altres. També continua fent-se evident la dificultat d’accés al mercat de treball dels més joves, de 16 a 18 anys.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

9 + 11 =

Notícia anterior

VÍDEO: Extingit l’incendi de Lles de Cerdanya

Notícia següent

Blanes tancarà la 5a edició de ‘Cinema als Barris’ el 22 d’agost amb ‘Top Gun, Maverick’ al barri d’El Port

Notícies relacionades