El Festival Benèfic pel Càncer Infantil de Blanes recull 2.315€

Avatar photo

Diverses entitats culturals de música i dansa han contribuït a recaptar fons econòmics pel SJD Pediatric Cancer Center, especialitzat en oncologia infantil i juvenil

El Teatre de Blanes va viure dissabte passat una vetllada molt especial, tant pel contingut de les actuacions com per l’objectiu que va aplegar-hi tothom. Es tractava de sumar forces per recaptar fons econòmics pel SJD (Sant Joan de Déu) Pediatric Cancer Center de Barcelona, un nou centre monogràfic al servei d’infants i adolescents amb càncer i les seves famílies, que actualment ocupa el quart lloc a escala mundial en la seva especialitat.

Finalment s’han aconseguit sumar 2.315 € amb la venda d’entrades i donacions directes que es van fer online. Organitzat per l’Associació de Veïns de Mas Enlaire amb el suport del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Blanes, abans de començar les actuacions va haver un breu torn de parlaments encetat pel president de l’entitat veïnal. Miguel Gallego va agrair tothom –públic i entitats- que havien fet possible que l’esdeveniment ja fos un èxit només començar, per l’extraordinari aspecte que tenia el pati de butaques, ple de gom a gom.

Miguel Gallego va donar pas a la intervenció de Diana Nin prèviament enregistrada en vídeo, qui va parlar en representació del SJD Pediatric Cancer Center per agrair l’organització de la gala benèfica. Tot seguit es va adreçar als assistents el director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura de la Generalitat, Josep Calataiud, qui va destacar l’orgull que significava que les entitats culturals de la vila s’haguessin bolcat per una causa tan lloable.

El torn de parlaments el va tancar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui va encapçalar l’acte acompanyat del tinent d’alcalde de Cultura, Albert Sanz. El batlle, visiblement emocionat, també es va sumar als elogis expressats pel director dels SSTT i la representant del centre hospitalari, per agrair l’exemple de solidaritat que representava l’esdeveniment per seguir lluitant contra una malaltia que, malauradament, tothom coneixem de manera directa o indirecta.

Música, Dansa i molt bon ambient, ingredients de la gala

Els parlaments es van tancar amb una fotografia de família amb representants de cadascuna de les sis entitats culturals que en uns minuts omplirien de talent l’escenari del Teatre de Blanes. Se’n va encarregar de fer de mestressa de cerimònies Carmen Cotano, qui va anar presentant les diferents actuacions comptant sempre amb la complicitat del públic assistent.

La vetllada, que va allargar-se durant més de dues hores, va anar transcorrent amb un fil conductor propi de la gala: el bon ambient que totes i cadascuna de les i els artistes van anar desplegant dalt l’escenari. En primer lloc van actuar els músics i cantants del Coro Rociero Bahía de Blanes amb els temes Si la quieres conocer, El duende de Granada, Debajo de la portada, i la seva cançó més emblemàtica, Blanes Marinero. Cal dir que en una de les cançons va comptar amb el suport de tres dansaires del Grup Flamenc Alegría.

Després va ser el torn de Danstudio, que va fusionar música i flamenc en vàries de les seves peces. Van ser-ne sis:  Move it up, La gallina batarasa, Vida loca, Ay que te como, La llamada del amor i, finalment, Crew. Rera d’elles l’Escola de Dansa Míriam Beltran va oferir Hobby i després el Vals del error, una demostració que el ballet clàssic interpretat a la perfecció no està renyida amb l’humor de manera intencionada.

El grup de flamenc Alegria va ser el següent en actuar amb la primera de les dues intervencions que va fer, amb tres peces: Crema atalana, Sevillanas Tu me dejaste de querer. Després d’una necessària pausa de cinc minuts per muntar l’escenari, va arribar la música de la Banda del Col·legi Santa Maria, amb cinc vibrants interpretacions: March Coronel Bogey, Can’t Falling in Love, Mambo nº5, Happy España Cañí, on va intervenir la bailaora de flamenc Maria Garcia.

L’Escola de Dansa Daina va ser la següent en intervenir amb dues peces: la de ballet clàssic Giselle, seguida per la de ballet contemporani Contratemps. El programa del Festival Benèfic va continuar amb dues noves vibrants intervencions de l’Escola de Dansa Míriam Beltran:  Bandoleras Bonito, que expressava amb moviment la coneguda cançó del grup Jarabe de Palo.

Les tres darreres intervencions van anar de nou a càrrec del grup flamenc Alegría: primer amb la peça Ingobernable, seguida per Tangos la Repompa Si tu me quisieras, on la protagonista va ser una de les cantants del Coro Rociero Romero Verde a qui es va homenatjar. I així, entre constants aplaudiments del públic, va tancar-se una vetllada com feia temps no es recordava.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Actuació per canviar els punts de llums del camí de ronda que uneix Llafranc amb Calella

Notícia següent

Reus ampliarà l’eix comercial fins al raval Martí Folguera i entorn del Pallol

Notícies relacionades