El Centre Catòlic de Blanes enceta la 18a Mostra de Cinema Espiritual amb ‘Els Rodríguez i el Més Enllà’

La propera sessió es farà dijous vinent, 18 de novembre, de nou a les 7 del vespre, amb el documental ‘Gaudí, l’Arquitecte de Déu’

La Sala d’Actes del Centre Catòlic de Blanes va allotjar el vespre d’aquest passat dilluns la primera de les quatre sessions de cinema que tindran lloc durant aquest mes de novembre. Es tracta de la 18a edició de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que inclourà diversos llargmetratges de temàtica prou variada, però amb un denominador comú: la qualitat de les quatre obres. L’organitza el Centre Catòlic de Blanes amb el suport de l’Ajuntament i diverses entitats.

La sessió inaugural d’aquest 2021, que s’ha pogut programar finalment després que l’anterior edició del 2020 es va haver de suspendre per les mesures de contenció COVID, va oferir el film que potser és l’excepció en relació als quatre que configuren la cartellera en la seva edició blanenca. Ahir es va projectar la comèdia ‘Els Rodríguez i el més enllà’.

Abans de començar la projecció es van adreçar al públic assistent tant el president del Centre Catòlic, Pere Reixach, com el convidat especial que hi haurà a cada sessió i que, en el cas d’ahir, va ser Mossèn Enric Roura, rector de la Parròquia Santa Maria. La sessió inaugural d’ahir també va comptar amb la presència del regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz.

Sessió inaugural amb la comèdia ‘Els Rodríguez i el més enllà’

D’entrada, la primera pel·lícula de la 18a Mostra de Cinema Espiritual de Blanes 2021 que es va projectar ahir ha estat la que s’allunya més dels tipus de films que habitualment solen formar part de la programació d’aquest cicle. Es tractava de la comèdia espanyola ‘Els Rodríguez i el més enllà’, dirigida per Paco Arengo, on el missatge central girava a l’entorn de la família i la seva importància.

La trama la protagonitza la família que dóna nom al títol, els Rodríguez, a qui els hi canviarà la vida d’una manera força radical al descobrir que l’avi difunt en realitat era d’un altre planeta. Aquesta revelació se’ls manifesta i evidencia quan al traster de la casa familiar el net descobreix una porta còsmica per accedir al ‘Més Enllà’. A partir d’aquí, el caos s’instal·la a la família, que rebrà superpoders, provocant que pugui passar pràcticament de tot.

Protagonitzada per Edu Soto, Mariana Treviño, Antonio Velázquez, Macarena Gómez, també hi participen destacades figures del panorama cinematogràfic espanyol tan coneguts i conegudes com Santiago Segura, Geraldine Chaplin o Rossi de Palma, entre d’altres. Una comèdia entretinguda, pensada per ser gaudida en família, sense gaire més pretensions, i que a més a més compta amb l’al·licient que –com tots els films de Paco Arango- els beneficis de projecció de la pel·lícula es destinen als nens amb càncer.

Propera pel·lícula: ‘Gaudí, l’Arquitecte de Déu’, presentada pel seu biògraf

El periple de la 18a Mostra de Cinema Espiritual de Blanes continuarà dijous vinent, 18 de novembre –de nou a les 7 de la tarda- amb una pel·lícula de signe diametralment diferent. Es tracta del documental ‘Gaudí, l’Arquitecte de Déu’, que sintonitza plenament amb els objectius d’aquest cicle cinematogràfic. Una història de fe, superació i de cinc persones laiques que van decidir crear una associació per demostrar que el genial arquitecte català és digne d’un dels títols més preuats per l’Església Catòlica: la beatificació.

L’Associació Pro Beatificació d’Antoni Gaudí ja fa més de 25 anys que treballa aquest objectiu, i el documental és una explícita i bella manera d’explicar-ho. El complement ideal a la projecció del film seran les aportacions que farà el biògraf d’Antoni Gaudí, Josep Maria Tarragona, qui presentarà la introducció del film abans de la projecció, i protagonitzarà el col·loqui posterior.

18a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya a Blanes

Posteriorment, les dues següents i darreres projeccions del cicle tindran lloc la setmana vinent, de nou coincidint amb dilluns i dijous. El dia 22 s’oferirà ‘The Breadwinner’ (El Pa de la Guerra), un film d’animació de Nora Twomey sobre la barbàrie a què estan sotmeses les nenes afganeses. Per la seva banda, el dijous 25 de novembre es tancarà el recorregut amb el documental ‘La Sal de la Tierra’, que pretén ser un sentit homenatge a la bellesa del planeta.

El seu nucli central és el fotògraf Sebastiâo Salgado, que des de fa més de 40 anys recorre els continents tractant de captar els canvis de la humanitat, i que ara visita territoris verges amb fabulosos paisatges. Participen al film, a banda del propi fotògraf, els seu fill Juliano, així com el conegut cineasta Wim Wenders. El preu de les entrades per assistir a les sessions de la 18a Mostra de Cinema Espiritual que s’estan fent al Centre Catòlic és de 4€ pels no socis, i de 3€ pels socis.

Amb aquest cicle la població on comença la Costa Brava se suma a l’interès d’estendre els valors espirituals i la diversitat de creences, contribuint a fer créixer el festival que enguany també s’oferirà a Alella, Barcelona, Figueres, Girona, Granollers, la Vall d’En Bas, Franqueses del Vallès, Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Montblanc, Olesa de Montserrat, Olot, Reus, Sabadell, Salt, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Vic i Vilassar de Mar.