La fira ‘Edinsant-nos en l’Oceà’ de Blanes aplega més de 300 participants

Es van poder conèixer els avenços científics en recerca marina

Blanes va acomiadar-se ahir del mes de setembre amb una activitat relacionada al 100% amb la natura i la divulgació científica. Es tractava de la fira ‘Endinsant-nos en l’Oceà’, que va incloure diversos tallers i activitats emplaçats al Passeig de Mar al llarg de tota la jornada d’aquest passat divendres: des de les 10 del matí fins les 9 de la nit.

Organitzat pel Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i altres institucions, l’objectiu de l’activitat va ser promoure la cultura oceànica i apropar la recerca científica a la societat, emmarcada en el projecte ‘Ocean Night’ i de la ‘Nit Europea de la Recerca’, que se celebra cada any coincidint amb el darrer divendres de setembre a més de 300 ciutats de 20 països d’arreu d’Europa.

Durant tot el dia es va poder visitar una exposició amb diferents panells que parlaven de l’oceà des de diferents perspectives: el clima, la salut, els recursos, la seva història, etc. A més a més, hi havia diversos tallers i activitats paral·leles ateses per científiques i científics del CEAB-CSIC adreçat a públic de totes les edats que volguessin –fent referència al títol de l’experiència- endinsar-se més en els misteris i sorprenents històries que amaguen els nostres oceans.

Hi ha hagut visitants de tota mena, principalment estudiants de diversos graus d’ensenyament, però també passejants que s’aturaven encuriosits per poder conèixer i descobrir què s’hi podia fer. Sumant-los tots, des de l’organització s’ha concretat que s’han endinsat en l’oceà més de 300 persones que, en algun moment de la jornada, van apropar-se al recinte instal·lat al Banc dels Músics del Passeig de Mar.

A través de la visita als tallers i activitats gratuïtes es van poder conèixer els avenços científics en recerca marina, com s’estudia la biodiversitat, veure a partir de simulacions el paper clau d’alguns organismes en la preservació de la costa, o bé prendre consciència de les amenaces que pateixen els ecosistemes marins. Més concretament, van haver-hi tres tipus de tallers.