Detinguts a Girona paquistanesos que donaven suport al gihadisme

Pertanyents a la banda terrorista que va atemptar contra l'antiga seu de la revista satírica francesa Charlie Hebdo el 2020

La Policia Nacional ha detingut a Catalunya i Andalusia a cinc suposats seguidors de la banda terrorista que va atemptar contra l’antiga seu de la revista satírica francesa Charlie Hebdo el 2020. L’organització també havia perpetrat atemptats al Paquistan.

Les detencions es van fer dilluns a Barcelona, Girona, Granada i Úbeda (Jaén). Tots els arrestats són paquistanesos i se’ls atribueixen delictes de col·laboració amb organització terrosita, enaltiment i incitació a la comissió d’actes terroristes. Tots cinc han ingressat a presó provisional aquest dijous per ordre de l’Audiència Nacional.

La policía considera desarticulat el grup de seguidors, que instava a assassinar els que es manifestessin contra l’Islam. L’operació ha estat coordinada per l’Audiència Nacional i brigades policials de Catalunya, Andalusia i Múrcia, a més d’Europol i el CNI.

La investigación va començar el setembre del 2020 després de l’atemptat de Zaheer Hassan Mahmood, paquistanès, a París. L’home va ferir de gravetat a dues persones al costat de l’antiga seu de ‘Charlie Hebdo’. Posteriroment es va comprovar que l’individu estaba vinculat a un moviment paquistanès que promou l’assassinat de tots els qui blasfemin contra Mahoma o l’Islam.

Els detinguts compartien arengues d’extrema violencia i enaltien accions de terroristes que havien atemptat a Europa i el Paquistan contra persones considerades blasfemes. Per mantener una estructura ideológica cohesionada, el moviment havia constituït un aparell de propaganda a l’estat espanyol, que creava continguts per difondre i consolidar la seva ideología violenta.