Detinguts 6 homes per protegir una plantació de marihuana a Susqueda

Els Mossos, que van haver de caminar més d'una hora per arribar al cultiu, han intervingut 685 plantes

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis homes que vivien en un campament rudimentari a bosc des d’on cultivaven i protegien una plantació de marihuana a Susqueda (Selva). Els agents de Santa Coloma de Farners i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) van haver de caminar més d’una hora per arribar a la plantació perquè no s’hi podia accedir per cap camí ni pista forestal. L’operatiu s’ha saldat amb 685 plantes i 38 quilos de cabdells de marihuana intervinguts. La plantació estava formada per dues feixes estassades d’arbreda i matolls enmig del bosc i separades per la riera de l’Om. La massa forestal i el sotabosc feien, a més, de perímetre de cultiu com a mur vegetal.

Agents de la Unitat d’Investigació de Santa Coloma van descobrir que a una zona boscosa de la riera de l’Om, al terme municipal de Susqueda, hi havia un cultiu de marihuana.

A primera hora d’ahir, juntament amb Seguretat Ciutadana i ARRO, van desplegar el dispositiu per desmantellar la plantació. L’operatiu va suposar haver de caminar més d’una hora en pendent i sense seguir cap camí ni pista forestal.

En un primer campament, els Mossos han localitzat i detingut sis homes que vivien emboscats per cuidar i protegir la plantació. Els arrestats tenen entre 27 i 40 anys i els hi atribueixen un delicte contra la salut pública.

A més, a la zona hi havia diversos coberts per fer treballs relacionats amb l’explotació de la plantació. Són diverses estructures fetes amb pals de fusta i cobertes amb plàstics de color verd on hi havia cabdells de marihuana assecant-se a dins.

Els Mossos han localitzat dos campaments més al voltant amb restes de cabdells. Un dels assentaments estava equipat amb bombones de butà, fogonets per cuinar, estris de cuina, menjar i les eines necessàries per cultivar la marihuana.

En total, han intervingut 685 plantes de marihuana i 38 quilos de cabdells secs.

Els detinguts, sense antecedents, estan pendents de passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma.