Una perillosa banda amb menors entra a més d’una desena de cases a l’Empordà

  La banda l'integraven quatre joves d'edats compreses entre els 18 i els 24 anys, i quatre menors d'edat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Els Mossos d’Esquadra han detingut una banda de lladres molt actius que cometia robatoris al Baix Empordà. Entre febrer i abril, van arribar a entrar a catorze cases, botigues i restaurants de la zona de la Bisbal i l’Estartit. La banda l’integraven quatre joves d’edats compreses entre els 18 i els 24 anys, i quatre menors d’edat. A l’hora de cometre els robatoris, els integrants s’anaven repartint entre ells. Forçaven portes i finestres i, un cop a dins dels habitatges o dels establiments, s’enduien diners i tot allò de valor que podien. Els Mossos els van poder arrestar a tots la setmana passada, entre el 26 i el 28 d’abril. Un dels detinguts, que acumula múltiples antecedents, ja ha ingressat a presó.

  La investigació del cas s’ha portat a terme des de la comissaria de la Bisbal d’Empordà. Entre febrer i abril, els mossos van començar a seguir la pista d’uns lladres que van cometre tres robatoris a habitatges de la Bisbal d’Empordà i un quart en una casa de Fonteta (Forallac). En tots els casos, els delinqüents havien forçat algun dels accessos per entrar als domicilis i de l’interior se n’havien endut joies, diners en efectiu i ordinadors.

  El 27 d’abril, els agents van detenir un jove de 24 anys i tres menors d’edat per aquests robatoris. I poques hores després, els mossos van tornar a arrestar el primer noi. En aquest cas, per cinc robatoris més comesos entre el 22 i el 24 d’abril (un en un restaurant, un altre en una perruqueria de l’Estartit i els tres últims, a habitatges de la Bisbal). En dos d’aquests robatoris a domicili, el lladre anava acompanyat per dos menors d’edat.

  Es dona la casualitat que el dia abans, el 26 d’abril, els mossos ja havien detingut quatre d’aquests lladres per entrar a robar a cinc restaurants de l’Estartit. Feien servir el mateix modus operandi; és a dir, forçaven portes i finestres per entrar als locals i, un cop a dins, s’enduien els diners de les caixes registradores i tauletes electròniques.

  Els Mossos d’Esquadra van lligar caps i van veure que tots vuit detinguts formaven part d’una mateixa banda. A l’hora de cometre els robatoris, s’anaven intercanviant entre ells. En total, els membres del grup -entre els quals hi ha quatre menors- sumen quinze detencions per set delictes de robatori amb força a interior de domicili i set delictes de robatori amb força a interior d’establiment, un d’ells emprant la violència.

  El detingut de 24 anys, que acumula nombrosos antecedents per fets similars, ja ha entrat a presó. La resta seran citats properament pel jutjat de guàrdia o bé hauran de passar per la Fiscalia de Menors.