EXPLOTACIÓ LABORAL: Detingut un empresari hoteler per explotar un treballador estranger

Avatar photo

L'home feia jornades de 12 hores, dormia en un magatzem i li feia netejar casa seva els pocs dies que tenia lliures.

Un nou cas d’explotació laboral a Catalunya. En aquest cas a Sant Pere Pescador (Alt Empordà) on un empresari amb pocs escrúpols tenia un home estranger en un règim laboral proper a l’esclavatge.

La Policia Nacional ha detingut l’empresari i un encarregat per explotar laboralment aquest treballador. La víctima era un estranger que vivia en condicions deplorables, compartint habitació en un espai reduït que feia les funcions de magatzem i bugaderia.

El treballador feia jornades laborals d’entre 10 i 12 hores sense descans i havia d’estar disponible les 24 hores per les necessitats dels clients. A més, li donava tres dies lliures cada dues setmanes però, en realitat, dos dels tres dies els havia de gastar per desplaçar-se al domicili de l’empresari a Barcelona per netejar-hi i, a l’estiu, també havia d’anar a Eivissa a netejar un altre habitatge de la seva propietat sense cobrar.

EXPLOTAT I AMENAÇAT

La víctima va denunciar els fets a través del telèfon d’Atenció a les Víctimes de Tràfic d’Éssers Humans de la Policia Nacional. Rebia amenaces per part de l’encarregat, que era coneixedor de la seva situació, i del seu cap.

L’advertien que no sortís al carrer perquè estava en situació “il·legal” i que podia ser expulsat del país. També li feien falses promeses amb l’esperança d’aconseguir un contracte de feina per poder regularitzar la seva situació.

La Policia Nacional ha sabut que aquest mètode de contractació l’hauria repetit amb altres possibles víctimes i ho estan investigant.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

18 − 2 =

Notícia anterior

Detingut a Andorra per agredir la seva filla petita de 3 anys

Notícia següent

“Vilafranca és molt gran”, el nou espot de la ciutat

Notícies relacionades