Els veïns de Palamós reclamen habitatges anuals per les famílies del poble

Molts veïns han de marxar fora el poble per culpa de les residències de temporada

Cristina Clopés

Palamós, un poble de la Costa Brava, molt transitat durant l’estiu; però, què passa durant les altres tres estacions? Palamós mort, només reviu alguns caps de setmana o ponts. Quantes segones residències hi han i quants lloguers estacionals?

 

Gent de poble, de tota la vida, de Palamós, han de marxar del seu poble natal perquè les immobiliàries només aposten pel lloguer estiuenc o de temporada. Amb això el que s’aconsegueix és que les persones o famílies no pugui tenir residència permanent a la zona i hagin de marxar a pobles veïns i canviar d’hàbits, de companys, d’escola…

 

Els contractes de les immobiliàries de Palamós solen anar d’octubre a maig i de juny a setembre. D’aquesta manera s’asseguren un bon sou a l’estiu pels preus abusius que demanen i durant les altres estacions es mantenen sense pèrdues; però, realment els hi surt a compte tant a l’ajuntament com a les immobiliàries i propietaris dels habitatges?

 

Palamós no té activitat durant la tardor, l’hivern i la primavera; únicament els caps de setmana o ponts. Això provoca malestar i queixes constants per parts dels veïns del municipi, ja que se senten abandonats per part de l’administració municipal. Esperem que l’administració prengui mesures per solventar aquests problemes de convivència, tant per l’àmbit econòmic com per l’àmbit social i de cohesió de poble.