El Pelegrí de Tossa celebra la seva tradicional ruta tot i la pandèmia

S’han pres mesures extraordinàries per tal d’evitar qualsevol incidència

Avui, 20 de gener de 2021, en ple auge de la pandèmia per la Covid-19; el Pare Pelegrí no podia estar sense celebrar una festivitat tan important per molts ciutadans de la Costa Brava i de la comarca de La Selva. 

 

Aquest any té l’honor de ser el Pare Pelegrí en Jaume Gotarra Baltrons; pare, casat i funcionari de 54 anys. Aquesta nominació s’ha sabut avui mateix durant la missa del Cantar. Aquesta tradició marca un camí d’uns 40 km aproximadament que fa el Pare Pelegrí, juntament amb ple de feligresos i que va des de Tossa de Mar fins a la capella de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners. Aquest camí es fa tradicionalment per a recordar i com a promesa al Sant per haver erradicat la pesta fa més de 500 anys.

Aquest any s’ha decidit seguir amb la tradició, però aquest cop només han pogut participar sis persones: el Pare Pelegrí i cinc acompanyants més. Aquestes mesures s’han pres amb el que marcava el PROCICAT. Molts ciutadans de La Selva s’han quedat amb moltes ganes d’assistir-hi i de poder fer el camí i el Vot de Poble; tot i així, quan el Pare Pelegrí i els seus feligresos arribin a Santa Coloma, l’alcaldessa Susagna Riera i el rector de la capella de Santa Sebastià els estaran esperant.

 

Recordem que demà a les 7 del matí el Pare Peregrí resarà el rosari a la missa de la capella de Sant Sebastià. Tot i les restriccions, des de l’ajuntament es recorda que si s’hi vol assistir s’ha de concertar cita prèvia a través de l’Ajuntament de Santa Coloma i recordar que només hi podran assistir un 30% de les persones per l’aforament. En tot cas, esperem que el Pare Pelegrí i els seus acompanyants tinguin un bon camí i segueixin amb la tradició del pelegrinatge de Tossa fins a Santa Coloma.